Klaipėdos teatrai žiūrovus vaišino kultūriniu Užgavėnių šiupiniu

Klaipėdoje atgimė sena šio krašto tradicija, jog Užgavėnės yra gerumo šventė. Tai sekmadienį įrodė visi uostamiesčio teatrai, susivieniję kilniam tikslui ir išvirę kultūrinį Užgavėnių šiupinį.

Labdaringą Užgavėnių šiupinio tradiciją Klaipėdoje jau antrus metus gaivino bendrovė „Philip Morris Lietuva“, kuri aktyviai prisideda prie bendruomeniškumo skatinimo.

Šiemet tokios tradicijos tikslas buvo surinkti pinigų ir juos skirti Klaipėdos dramos teatro spektakliui, kuris bus pirmasis po rekonstrukcijos sugrįžus į gimtąją sceną.

Premjera – Arvydo Juozaičio pjesė „Luizė pirmoji“, kurią žadą statyti režisierius Gytis Padegimas.

Ją žiūrovams rekonstruotame Klaipėdos dramos teatre ketinama parodyti 2015 metų pabaigoje.

Visus, kurie finansiškai ar moraliai prisidėjo prie labdaringos Užgavėnių šiupinio tradicijos, uostamiesčio teatrai sekmadienio pakvietė paskanauti šio patiekalo – ne realaus, o teatrinio.

„Klaipėda atrodė toks nedidelis miestas, o čia tiek daug įvairių menininkų. Manau, kad kultūrinio šiupinio būsite tikrai persivalgę“, - juokavo vyriausiąja Užgavėnių šiupinio maišytoja paskelbta žurnalistė Edita Mildažytė.

Žvejų rūmų scenoje teatrai keitė vienas kitą, pasirodymas – pasirodymą, po kurio kiekvieno griaudėjo aplodismentai. Žiūrovai, kurių susirinko pilnutėlė salė, ir juokėsi, ir graudinosi.

Iškilmingiausia renginio dalimi tapo penkių šviesuolių, nusipelniusių Klaipėdai ir rajonui, pagerbimo ir premijų įteikimo ceremonija.

Į sceną vienas po kito kilo klaipėdiečiai skulptorius Algirdas Bosas, rašytojas Kostas Kaukas, marinistas Edvardas Malinauskas, gargždiškė buvusi mokytoja Aldona Varkalienė ir Klaipėdos rajono Šalpėnų kaimo siela Janina Morta Tamkienė.

„Nors aš ir esu paskelbtas šio renginio globėju, tačiau drąsiai galiu pasakyti, kad globėjais esame visi, nes tai mūsų visų bendras reikalas, rūpestis teatru. Klaipėda turėjo, turi ir turės teatrą, nes yra to verta“, - teigė Klaipėdos meras.

Labdaringo Užgavėnių šiupinio tradicijos puoselėtoja E.Mildažytė skaičiavo, kad Klaipėdos dramos teatro premjeriniam sugrįžtuvių spektakliui surinkta 90 tūkst. litų.

Didžiąją dalį šios sumos – 70 tūkst. litų paaukojo uostamiesčio verslininkai, o likusi dalis surinkta pardavus bilietus į unikalų pasirodymą, kurį sukūrė visi Klaipėdos teatrai.

„Žiūrovai pamatys aukščiausio lygio pasirodymą. Turėtų būti smagu ir nenuobodu. Teatrai išsirinko savo perliukus ir iš jų suversime pasirodymo vėrinį, o iš gražiausių perlų juk būna gražiausias vėrinys“, - dar prieš teatrų pasirodymą intrigavo jo režisierius Darius Ramašauskas.

Sekmadienio vakarą klaipėdiečiai tikrai galėjo įsitikinti, kad šie žodžiai nebuvo tik žodžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teatrai

teatrai portretas
Šaunu, atvažiavo Mildažytė ir apjungė visus miesto teatrus, yra apie ką pagalvoti nepakeičiamajai Klaipėdos kultūros skyriaus vedėjai. Ir pasimokyti truputį galima.

degutas

degutas portretas
Puikus renginys, primenantis nostalgiškas teatro dienas. Nepretenzingi pasirodymai, kultūros žmonių pagerbimas, kuriems labai gražią pagarbą rodė Philip Moris Lietuva vadovas. Nė su vieno vedėju nesulyginsi nuoširdžios renginio organizatorė ir vedėjo Editos Mildažytės, kuri tokia paprasta, šilta, uždeganti žiūrovus plojimams. Tik... Jau darosi tradicija mūsų merą nuolat matyti ateinantį lyg į "Kurpius" :atsegti maškiniai, kasdienis švarkas, banguotos itos spalvos kelnes, atsegti marškiniai, dar liūdniau- nevalyti batai... Toks vaizdelis taip nederėjo prie pačios vedėjos puošnios vakaro suknelės, Klaipėdos rajono mero Dačkausko aprangos, generalinio koncerno vadovo Kubičeko kostiumo... Mere, neperlenkit lazdos, esate miesto vadovas, renginys- ne gatvės užgavėnes, ne liberalų tūsas , gerbkit kitus.

Klapėdietis

Klapėdietis portretas
Absoliuti nesąmonė. Rėmėjai - King Kongas ir Švyturys. Nuo kada meriūgoms leidžiama reklamuoti alų? Gal ant tos Lietuvos įstatymai nebegalioja? Suprantama, kai meriūga prisisveikina, tai ir šviesos pasirodo, ypač nuo pirmadienio. Šiaip tai gaila artistų, teatro nėra ir nebus, o veikti kažką reikia. Eilinį kartą pasirodė, kas mieste šeimininkai - proletariatas. Ir taip bus visada
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių