Klaipėdos taksi versle tebevyrauja netvarka

Taksi verslo sektoriuje toliau vyrauja netvarka. Tuo besiverčiančių asmenų padarytų pažeidimų skaičius išaugo beveik penkis kartus. Nuogąstaujama, kad, jei nebus pakeisti teisės aktai, situacija tik prastės.

Uostamiestyje taksi paslaugą teikiančias įmones ir asmenis kontroliuoja kelios institucijos: Valstybinė mokesčių inspekcija ir viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Pastaroji pernai užfiksavo 220 pažeidimų, kuriuos padarė taksi paslaugų teikėjai. Užpernai jų buvo nustatyta 45.

Viešoji įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, išaugusiam pažeidimų skaičiui įtakos turėjo pasikeitusi tvarka, kas gali teikti taksi paslaugą.

Tam nebereikia kurti įmonės. Galima dirbti, gavus leidimą individualią veiklai. Tad sukontroliuoti taksi paslaugos teikėjus, anot G.Neniškio, tapo sudėtingiau.

„Didžiausia problema, kad savivaldybė negali taikyti griežtesnių reikalavimų taksi paslaugos teikėjams. Dėl to yra laisvė didelė ir taksistai tuo naudojasi. Jei nebus pakeisti teisės aktai, šios paslaugos lygis tikrai nebus aukštesnis“, – pasakojo direktorius.

Pasak G.Neniškio, nors užfiksuojamas pažeidimas, sunku surasti pažeidėją. Nemažai šias paslaugas teikiančių asmenų yra registruoti prie Klaipėdos savivaldybės.

„Neįmanoma jų surasti“, – teigė direktorius.

G.Neniškis tvirtino, jog pasitaiko atvejų, kai taksistai sukčiauja. Leidimą individualiai veiklai jie išsiima Klaipėdos rajone, nes šis pigesnis, o dirba Klaipėdos mieste.

„Esame užfiksavę keletą tokių atvejų. Tokiais atvejais labai svarbu nustatyti periodiškumą – bent 5-6 kartus, kad taksi paslaugos teikėjas negalėtų sakyti, jog tik atvežė žmogų iš rajono į miestą. Esame inicijavę keletą tokių bylų“, – pasakojo vadovas.


Šiame straipsnyje: taksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

taksistas

taksistas portretas
o ka daryti jei reikia Kaune firmu vadovams moketi po 1000 litu i menesi

Hmm

Hmm portretas
smagiausia kai issikvieti taksa, pasakai kad vaziuot reiks tarkim netoli (iki 10lt) tai taksistas pradeda aiskint kad nejungs taksometro.... kad labai jau arti wtf?

keleive

keleive portretas
kartais tenka naudotis taxi ir visada stebina -automobiliai prisnerksti,prasmirde,vairuotojai atrodo,lyg katik is lovos islipe.Labai nemalonios keliones buna,o dar pries kelis retai tokiu pasitaikydavo.Isvada,kad ir cia siekiama tik pelno visa kita pamirstant.Prarasit keleivius taksistai su tokiu poziuriu i aptarnavima!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių