Klaipėdos senjorai pradėjo registruotis studijoms universitete

Penktadienį Klaipėdos universitete (KU) pasirašyta sutartis dėl Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos fakulteto steigimo.

Sutartį pasirašė KU Sveikatos mokslų fakultetas (SvMF) kartu su pagyvenusius žmones vienijančia įstaiga „Trečiasis amžius“.

Fakultetas skirtas senjorams, kurie norės gilinti žinias apie sveikatą, sveiką gyvenseną. Paskaitos vyks vieną kartą per dvi savaites. Du metus truksiančios studijos bus nemokamos. Studentų amžius – neribojamas.

„Paskaitų pobūdis bus labai įvairus – nuo elementarių sveikatos problemų, ligų analizavimo, sveikos gyvensenos ypatybių iki nestandartinių gydymo metodų, pavyzdžiui, poezijos ar muzikos terapijos. Svarbu, kad senjorai labai noriai domisi studijomis, tikimės, kad šie mokslai žmonėms taps savotiška terapija“ , - pasakojo Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Oficialiai registracija į Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos fakultetą prasideda jau šiandien ir truks visą mėnesį. Nekantraudami, Klaipėdos senjorai užsiregistravo studijoms iš karto po iškilmingo sutarties pasirašymo. Jau dabar norą mokytis pareiškė kelios dešimtys žmonių.

„Šiandien minima pasaulinė pagyvenusių žmonių diena mums ypatinga. Šios progos laukėme jau seniai, nes studijuoti sveikatos mokslus žmonėms bus be galo įdomu ir naudinga. Džiaugiamės, kad tai ne tušti pažadai, tad į mokslus pažadame kibti iš visų jėgų. Svarbu, kad sveikata leistų“ , - džiaugėsi „Trečiojo amžiaus“ nariai.

Studijoms pasiryžusių senjorų pavyzdžiu tapo šiemet Klaipėdos universitete Teologijos studijas baigęs Juozas Norkus. Aštuoniasdešimtmetis palangiškis – vyriausias Lietuvos studentas.

„Mokytis niekada nevėlu. Reikia tik ryžto ir noro. Mūsų fakultete ponas Juozas buvo vienas imlesnių studentų.  Dėl solidaus amžiaus šis studentas jokių nuolaidų nereikalaudavo, atvirkščiai, prašydavo jį dar labiau „paspausti“. Savo pasiryžimu Juozas Norkus įveikė net tokia sudėtingas klasikines kalbas, kaip lotynų ar hebrajų“ , - pasakojo KU Teologijos katedros vedėjas Arūnas Baublys.

Registruotis studijoms galima Klaipėdos universitete Sveikatos mokslų fakultete (tel. nr. 8 – 46 – 398550).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių