Klaipėdos senajam turgui ieškos naujo vadovo (papildyta)

Miesto centre esančio senojo turgaus laukia rimti pokyčiai. Prekyvietei ne tik ieškoma naujo vadovo, bet tikimasi ją paversti ne tik miestiečių, bet ir turistų traukos centru.

Pasitraukė abipusiu sutarimu

Atleisti ilgametę įmonės „Senasis turgus“ direktorę Ramutę Kubilienę iš pareigų nuspręsta antradienį vykusiame bendrovės valdybos posėdyje.

Pastarosios narys Vytis Radvila tvirtino, kad toks sprendimas priimtas abipusiu susitarimu.

„Kelis kartus buvome susitikę su R.Kubiliene. Išklausėme nuomonę, koks senasis turgus turi būti ateityje. Sutarėme, kad ji trauksis iš pareigų. Juo labiau, kad įmonė veikia nuostolingai. Jai reikia jauno veržlaus vadovo“, – tvirtino valdybos narys.

Dvidešimt metų senajam turgui vadovavusi R.Kubilienė ketvirtadienį įmonėje dirbs paskutinę dieną. Nuo kovo 1-osios šias pareigas pavesta eiti jos pavaduotojai.

Iš pareigų atleistai R.Kubilienei bus sumokėta dviejų mėnesių atlyginimo dydžio išeitinė. Ji uždirbo 3 tūkst. 300 litų per mėnesį, neatskaičius mokesčių.

„Popiežiai, ministrai atsistatydina, nematau jokios sensacijos, kad aš traukiuosi. Šioje situacijoje nėra nei kažkokių nuoskaudų, nei nuskriaustųjų. Gyvenimas vietoje nestovi. Yra jauni politikai, bus naujų gražių siekių, kurie Klaipėdos bus tik į naudą“, – tvirtino vadovė.

R.Kubilienė kol kas žada pailsėti. Tolimesnių planų ji tvirtino, dar neturinti.

Turgus atgaivins senamiestį?

Naujasis įmonės vadovas bus renkamas konkurso būdu. V.Radvila tvirtino, jog dabar yra ruošiami kvalifikaciniai reikalavimai naujajam direktoriui. Tikimasi jie bus patvirtinti per šią savaitę.

„Norima, kad įmonė naują vadovą turėtų jau kovo 22 dieną, tačiau greičiausiai jis pareigas pradės eiti balandžio pradžioje“, – komentavo V.Radvila.

Nepriklausomo valdybos nario teigimu, senasis turgus, kuris yra senamiesčio širdyje, šiuo metu nėra patrauklus nei prekeiviams, nei miestiečiams, nei turistams, o tą reikia keisti.

„Senasis turgus turi būti pagrindine senamiesčio atgaivinimo ašimi. Prekyvietės viziją rengsime, kalbėdamiesi su senamiesčio verslininkai. Per artimiausius metus norime jį paversti patrauklia vieta tiek miestiečiams, tiek prekybininkams, tiek turistams“, – tvirtino V.Radvila.

Šiuo metu senajame turguje yra 650 prekybos vietos. Iš jų tik 100 yra po stogu. Bus siekiama, kad tokių vietų atsirastų daugiau. Manoma, jog daugiau turėtų būti vietų, kur prekiaujama žuvimi. Dabar jų yra 12.

Parduos nereikalingą turtą

Praėjusius metus įmonė „Senasis turgus“ baigė, turėdama 40 tūkst. litų nuostolį. Pabrėžiama, kad bus siekiama, kad bendrovė taptų pelninga, tačiau prekybininkams vietos nuomos kainų nežadama didinti.

Planuojama parduoti perteklinį įmonės turtą, kuris nenaudojamas jos veikloje. Įmonės bendra turto vertė siekia 6 mln. litų. Perteklinio preliminariais skaičiavimais – apie 2 mln. litų.

Prie tokio turto priskiriami ir sandėliai Šilutės plente. V.Radvila tvirtino, kad įmonės nenaudojamą turtą numatoma parduoti, o gautas lėšas investuoti į turgaus rekonstrukciją.

„Vienas iš parduodamų objektų – Šilutės plento sandėliai. Koks kitas turtas gali būti parduodamas, kol kas pasakyti negaliu. Aiškinsimės, ar visi objektai, esantys turgaus teritorijoje, yra reikalingi“, – teigė V.Radvila.

Savivaldybės įmonė „Senasis turgus“ į uždarąją akcinę bendrovę pertvarkyta pernai. Po pertvarkos buvo sudaryta nauja jos stebėtojų taryba ir valdyba.

Į pastarąją įtrauktas ir nepriklausomas narys – V.Radvila. Jis tvirtino, kad kol kas dirba be atlygio.


Šiame straipsnyje: Senasis turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigis

taigis portretas
visi jau senai žino, ką liberastai vadovu pastatys.... :)

nežinau

nežinau portretas
na na ir ka???

jjh

jjh portretas
senai jau laikas buvo chamiskus zmones is tokiu pareigu atleidineti..prisistate namu ir uzteks
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių