Klaipėdos savivaldybė pritrūko pinigų paramai bendrijoms

Daugiabučių namų bendrijų rėmimas uostamiesčio valdžiai tapo galvosūkiu. Paramai pritrūko pinigų. Paraiškų gauta didesnei sumai nei yra skirta lėšų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė pasakojo, kad bendrijų rėmimo fonde yra apie 450 tūkst. litų.

Tačiau paraiškų paramai gauti yra pateikta didesnei sumai. Norint pagalbą skirti visoms prašiusioms bendrijoms, reikėtų per 500 tūkst. litų.

„Svarstome, ką reikės daryti. Trūksta apie 60 tūkst. litų. Paramą skirstančiai komisijai teiksime įvairius problemos sprendimo variantus. Siūlysime arba visiems pareiškėjams mažinti paramą, arba jos nesuteikti tiems, kad prašymus pateikė paskutiniai. Žiūrėsime, kaip čia geriau padaryti“, – tvirtino vedėja.

Rudeninio paraiškų priėmimo paramai gauti etapo metu bendrijos buvo labai aktyvios. Iš viso gauti per 30 prašymų. Tačiau komisija svarstė tik 21 paraišką.

Pasak V.Gembutienės, likusios neatitiko paramos iš bendrijų fondo skyrimo reikalavimų.

Vedėja pasakojo, kad bendrijos paramos prašo įvairiems darbams: bendrijų steigimui, sienų šiltinimui, stogo remontui, šiluminių centrų įrengimui, elektros instaliacijos remontui.

Parama suteikiama už jau atliktus darbus. Kiek ir kam bus skirta lėšų, turėtų paaiškėti po dviejų savaičių.

Pavasarinio etapo metu buvo gauta tik keturios paraiškos paramai gauti. Patenkintos trys. Pavasarinio etapo metu bendrijoms išdalinta per tik 21 tūkst. litų, kai planuota per 200 tūkst. litų.

Šiemet bendrijų rėmimui lėšų greičiausiai nebus skirta.

„Nebent liktų iš praėjusių metų, bet panašu, kad taip nebus. Pinigų paramai trūksta“, – teigė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių