Klaipėdos savivaldybė nori riboti traukinių eismą

Uostamiesčio valdžia, siekdama apsaugoti Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojus nuo per didelio triukšmo ir vibracijos, nori laikinai apriboti krovinių traukinių eismą šalia pastatų einančiu geležinkeliu.

Toks Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės įsakymas jau parengtas ir prieš kelias dienas išsiųstas derinimui į Susisiekimo ministeriją. Laukiama jos atsakymo.

Pagal jį krovininių traukinių eismas šalia Nemuno gatvės 113 ir 133 namų esančiu geležinkeliu būtų ribojamas naktimis – nuo 22 iki 6 val.

Apribojimai galiotų nuo birželio 1 dienos iki tol, kol būtų iškeldinti minėtų namų gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė tvirtino, kad savivaldybė jau antri metai gauna skundus iš Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojų.

Jie kreipėsi ir į Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą, Sveikatos ministeriją, Vyriausybės kanclerį.

Gyventojai piktinasi, kad nėra vykdomas uosto direkcijos detaliajame plane numatytas įsipareigojimas juos iškeldinti dėl patiriamo didelio triukšmo ir vibracijos.

„Remiantis šiais skundais buvo atlikti matavimai. Nustatyta, kad triukšmas ir vibracija viršija normas. Buvo surengtas susitikimas su uosto direkcija, jos įmonėmis, kad būtų sprendžiama problema – imtasi priemonių dėl gyventojų iškeldinimo. Tačiau artimiausiu iškeldinimo jos negali atlikti, o gyventojai vis skundžiasi“, – tvirtino A.Daujotienė.

Pasak direktorės, savivaldybė ir Visuomenės sveikatos centras iniciavo traukinių eismo ribojimą.

Laikinai drausti eismą tam tikrose ruožuose, kad kiltų mažiau nepatogumų gyventojams, šioms įstaigoms leidžia Triukšmo valdymo įstatymas.

Kitą savaitę – antradienį savivaldybė ir Visuomenės sveikatos centrą inicijuoja dar vieną susitikimą su geležinkeliečių, uosto direkcijos, uosto įmonių atstovais dėl problemos sprendimo.

„Jaučiu, kad draudimas nebus lengvai įgyvendintas. Planuojamas susitikimas turėtų atsakyti į daug klausimų“, – eigė A.Daujotienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

procc

procc portretas
Idomu kiek valstybe patirs nuostoliu kai traukiniai negales ten vaziuot? Ar nepigiau butu iskraustyti visus juos is ten?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių