Klaipėdos savivaldybė neteko milijono litų

Klaipėdos savivaldybė turės nurašyti per milijoną litų. Tiek žemės nuomos mokesčio nesumokėjo bankrutavusios įmonės. Jų skolos savivaldybei pripažintos beviltiškomis.

Šis klausimas ketvirtadienį buvo svarstytas miesto tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdžio metu. Siūloma nurašyti 12 žemės nuomos mokesčio nesumokėjusių bankrutavusių ir išregistruotų iš Juridinių asmenų registro įmonių skolas.

Jos sudaro beveik 1 mln. 53 tūkst. litų. Iš jų per 1 mln. - nesumokėtas žemės nuomos mokestis, beveik 51 tūkst. litų - delspinigiai.

Viena iš minėtų bendrovių už žemės nuomą nėra sumokėjusi apie milijoną litų.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė tvirtino, kad bankrutavusių ir nesumokėjusių minėto mokesčio bendrovių yra daugiau, tačiau jos dar nėra išregistruotos iš Juridinių asmenų registro.

Iš pradžių pinigus bandoma išieškoti teisminiu keliu.

Nurašyti beviltiškas skolas siūloma, atsižvelgiant į Klaipėdos savivaldybės Kontrolės audito tanrybos rekomendaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Kodėl žmogui paskutinį turtą atima už skolas.Nėra įmonės turto,o kur įmonės savininko turtas?Juk ne paslaptis,kiek yra tyčinių bankrotų,tai kodėl įmonių vadai neatsako savo turtu,ogi todėl,kad valdžia ir verslininkai vienodi sukčiai,o varnas varnui akies nekerta.Kai netampi valdininku-tampi verslininku ir atvirkščiai,iš verslininko-valdininkas.

bus

bus portretas
papildomai panaudoti pinigai, kuriu truksta..........

AS

AS portretas
esu smulkus verslininkas,man taip pat viena bankrutavusi įmonė nunešė 200000 Lt.ir ką ir nieko,ir teismai ir prokuratūra nieko negali padaryti,nors yra aiškūs tyčinio bankroto požymiai.o čia milijoną nunešė visai miesto savivaldybei,pagalvok tiktai...paims iš mokesčių mokėtojų ir išsilygins žala.o iš kur man paimti valstybei mokesčius sumokėti už negautas pajamas ir darbuotojams atlyginimus sumokėti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių