Klaipėdos politikai pasiuntė savivaldybę į teismą

Uostamiesčio politikai savivaldybės juristus apkrovė darbu – miesto tarybos nariai ketvirtadienį nepanaikino savo sprendimo, kuriuo uždraudė nepilnamečiams rūkyti viešose vietose. Todėl Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš neabejotinai kreipsis į teismą.

Miesto tarybos sprendimas, jog paaugliams draudžiama rūkyti visose uostamiesčio viešosiose vietose, įsigaliojo dar 2011 metų lapkritį.

Tačiau jau kurį laiką Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje D. Kerekeš reikalauja jį panaikinti, nes miesto taryba, priimdama tokį sprendimą, esą viršijo savo įgaliojimus. Tabako kontrolės įstatyme numatyta, kad savivaldybių tarybos turi teisę uždrausti rūkyti viešose vietose, o ne įvardinti asmenų grupes, kurioms neleidžiama pešti dūmo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai panaikino analogišką sostinės savivaldybės tarybos sprendimą dėl draudimo nepilnamečiams rūkyti.

„Noriu priminti, kad visi vieningai nusprendėme uždrausti Klaipėdoje nepilnamečiams rūkyti viešose vietose ir tokia nuostata tikrai yra reikalinga. Žinome, kad bylos Lietuvos teismuose nagrinėjamos metų metus, todėl laimėsime tiek laiko kontroliuoti paauglius ir neleisti jiems užsiimti žalingais įpročiais“, - Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto narys Saulius Budinas politikų prašė nenaikinti sprendimo, kuriuo nepilnamečiams buvo uždrausta rūkyti.

Jam antrino ir Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas. „Vyriausybės atstovės toks darbas mums paduoti į teismą ir nereikia į tai kreipti dėmesio“, - būsimų teisminių ginčų nesureikšmino vicemeras.

Politikė Natalja Istomina taip pat pritarė, kad toks sprendimas nebūtų panaikintas, tačiau pareikalavo, kad ir patys miesto tarybos nariai elgtųsi atsakingiau.

„Prašyčiau per posėdžius nerūkyti poilsio kambarėliuose, nes galvojau, kad jau užsusiu nuo į pagrindinę salę patenkančių dūmų“, - prašė N. Istomina.

Nors ir ne visai vieningai, miesto politikai vis dėl to nusprendė nenaikinti galiojančio sprendimo, kuriuo draudžiama nepilnamečiams rūkyti miesto viešosiose vietose.

„Dabar žinosiu, kur man toliau eiti“, - D. Kerekeš informavo, jog savivaldybės juristams netrukus teks pradėti minti teismų slenksčius.

Miesto tarybos narė Zita Šličytė dar apeliavo į Vyriausybės atstovę. Esą D. Kerekeš turėtų ne savivaldybę paduoti į teismą, o kreiptis į Vyriausybę, kad ši tokią tvarką, jog nepilnamečiams draudžiama rūkyti viešose vietose, patvirtintų visoje Lietuvoje.

D. Kerekeš politikei priminė, jog teisę kreiptis į Vyriausybę ir siūlyti koreguoti teisės aktus turi ir savivaldybių tarybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Lupeika-m.t. narys

Vytautas Lupeika-m.t. narys portretas
Dėkui kolegoms tarybos nariams už tikrai humanišką ir rūpestingą sprendimą miesto--t.y.visų mūsų vaikų sveikatinimo labui.Tegu auga ,skleidžiasi mūsų žiedas,mūsų jaunimas...

nu

nu portretas
visi sneka, kad karai yra baisus dalykas nusineses begales gyvybiu,taip tai tikrai baisu, bet niekas nesusimasto, kad nuo rukimo sukeltos ligos nusinese daugiau gyvybiu nei per abu pasaulinius karus kartu sudejus...cia juk toks pats NARKOTIKAS kaip kokia "zole" taciau nelegalaus narkotiko "zoles" sudeti mes zinome,o legalaus narkotiko cigaretes niekas sudeties neatskleidzia,man rodos tik siais ar tai 2015metais bus paviesinta, o dar leidziama nepilnameciams rukyti kur tik nori...tai aisku,kur neleis, jei nepilnameciai patys pazeidziamiausi ir greiciausiai uzsikabinantys ant sitos priklausomybes, o kur dar mados reikalas...

nu

nu portretas
dar papildant tai cigareteje vos ne visa mendelejevo lentele sugrusta...ir visam pasauliuj dzin,aisku kai sukasi sveiku protu nesuvokiami pinigai tai kas ka gali sakyt,kai gauni pyrago dali...jau ir taip nesveikame pasaulyje gyvenam(mobilieji telefonai,wi-fi,nesveikas maistas,oro tarsa ir t.t.) ir visi stebisi is kur tiek ligu ir kodel gyvenimo trukme trumpeja...jei ne siuolaikine medicina tai visi jau ismirtume budami 40ties, o kai pagalvoji, kad penktokai pradeda rukyt...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių