„Klaipėdos nafta“ - už sutartį su „Kauno dujotiekio statyba“

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) uždraudus bendrovei „Klaipėdos nafta“ pasirašyti sutartį su suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujotiekio statybos konkurso laimėtoju, „Klaipėdos nafta“ pasirašys sutartį iš karto po to, kai bus panaikintas draudimas.

„Klaipėdos naftos“ akcininkai penktadienį pritarė sutarties dėl dujotiekio projektavimo ir statybos su dviejų įmonių konsorciumu pasirašymui, per biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

166,979 mln. litų (su PVM) vertės sutartis su „Kauno dujotiekio statybos“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumu bus pasirašyta tik po to, kai pasibaigs 15 dienų atidėjimo terminas ir nebus jokių draudimų ją pasirašyti. Pagal sutartį darbai turi būti baigti iki 2014 metų spalio 1 dienos, ir šis terminas gali būti pratęstas bei sutarties kaina gali didėti tik išimtiniais atvejais, pranešė bendrovė.

Viešųjų pirkimų tarnyba praėjusią savaitę sustabdė „Klaipėdos naftos“ ir konsorciumo sutarties pasirašymą. Tokį sprendimą VPT priėmė, gavusi kito konkurso dalyvio Vokietijos koncerno „PPS Pipeline Systems“ skundą.

VPT vadovas Žydrūnas Plytnikas praėjusį penktadienį BNS sakė, jog tarnyba išvadas dėl konkurso sieks pateikti kuo greičiau, tačiau tai priklausys nuo medžiagos apimties.

Konkurse dalyvavęs ir nelaimėjęs „PPS Pipeline Systems“, pasiūlęs atlikti darbus už 192,182 mln. litų, jau pateikė ieškinį teismui, tačiau teigia neprašantis laikinai stabdyti konkurso. Klaipėdos apygardos teismas kitos savaitės pradžioje turėtų paskelbti, ar priėmė nagrinėti ieškinį. Vokietijos įmonė pareiškė, kad konkursas galėjo vykti, pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kgb ruja dar tik prasideda.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
nieko naujo ...vokiečiai tarnauja rusams...pardavė NUKEM, kad rusai galėtų sabotuoti IAE uždarymą, buvęs kancleris Šrioderis įsidarbino GAZPROME...dabar ir terminalui nori trukdyti?

nesąmonė

nesąmonė portretas
nesąmonė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių