„Klaipėdos nafta“ prašys skirti pareigūną, kuris stebėtų konkursus

Suskystintųjų dujų terminalą statanti „Klaipėdos nafta“ Viešųjų pirkimų tarnybos prašys skirti pareigūną, kuris stebėtų visų konkursų procedūras.

Taip terminalo statytojai bandys apsiginti nuo vis gausėjančių skundų ar kitokių bandymų vilkinti objekto statybą.

Išnagrinėjusi dviejų rangovų, dalyvavusių konkurse tiesti dujotiekį nuo terminalo krantinės iki Klaipėdos, skundus, Viešųjų pirkimų tarnyba nusprendė, kad pakeisdama konkurso sąlygas, tiksliau, darbų vertinimo kriterijus, „Klaipėdos nafta“ pažeidė procedūras.

Todėl bendrovė turi pakartoti paskutinę konkurso dalį, kad rangovai galėtų iš naujo pateikti galutinius siūlymus, kurie bus vertinami ne vien pagal žemiausios kainos, bet ir pagal darbų termino kriterijus.

„Tuos kriterijus mes keitėme ne šiaip sau, mes keitėme atsižvelgdami į realią situaciją ir tam, kad sumažintume kainą. Labai tikiuosi, kad rangovai elgsis sąžiningai ir tikrai pasiūlymus pateiks tokius, kurie sąlygos mažiausias kainas. Pats sprendimas, manau, yra paremtas formalumų ir procedūrų vertinimu, o ne esmės. Bet ką darysi, mes neturime dabar laiko ginčyti tų sprendimų, nes terminalui dabar ypač svarbu laikas“, – tvirtina „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak R. Masiulio, dėl kartojamos procedūros rangovas nesikeis, tik konkursas kokiu mėnesiu ar dviem užsitęs. Terminalo statytojai pastebi, kad pastaruoju metu panašių trukdžių daugėja.

„Net ir tie, kurie nedalyvauja konkursuose, ginčija procedūras. Tai yra negera praktika ir jinai didėja. Tai trukdo mums dirbti ir mes prašysim Viešųjų pirkimų tarnybos, kad jie duotų žmones, kurie pastoviai dirbtų su mumis, dalyvautų konkursuose ir užtikrintų, kad nesustotume dėl kokių nors smulkių pažeidimų“, – sako R. Masiulis.

Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas turi būti pastatytas iki 2014-ųjų pabaigos. Dujotiekį nuo terminalo krantinės iki Klaipėdos dujų apskaitos stoties su visa įranga rangovas privalės nutiesti porą ar keliais mėnesiais anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pareigūna

pareigūna portretas
ir dar porą nepriklausomus..........KARTU PRIŽIŪRĖTI,O TAI BUS VĖL KALBŲ.......

Tai

Tai portretas
Kad genetikos nepakeisi.Ji tokia dar nuo anu laiku kai naudingas sakneles rinko,medziojo ir miskus degino.Vagis amziais liks vagim,melagis,melagiu.Pripazino Viesuju pirkimu tarnyba mela...ir ne kokio tai vieno genetinio atskaluno,o visos prakilnios adatu imoneles.O dar atsirado besiteisnanciu,kad vokieciu imoneje yra" ruso kapitalo"..Juokinga,kai sazine po meslo kruva paslepta ir svogeriui dirba....Tad tautinio vagies eilini karta kepure apdege,tik sikart ant visos Europos. Parasys eilini grazu straipsni apie tautini vagiu biznio derini Berlyno caitungas....

Vizzz

Vizzz portretas
Tuos viešuosius pirkimus reikia uždrausti o tvarką keisti iš esmės.Juos neskaidriais negalima net vadinti-JIE BAISŪS! Bjauriausios korupcijos viešpatavimo šventės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių