„Klaipėdos nafta“ išmokės simbolinius dividendus

Vyriausybė antradienį apsisprendė, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD)terminalo projektą įgyvendinanti „Klaipėdos nafta“šiemet išmokėtų 1 proc. paskirstytinojo pelno dividendus. Susisiekimo ministras tikisi, kad prie SGDterminalo prisidėsiantis Klaipėdos uostas ir „Lietuvos geležinkeliai“ irgi bus atleisti nuo dividendų.

Energetikos ministerija, valdanti 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų, gavo įgaliojimus balandžio 30 dieną įmonės akcininkų susirinkime balsuoti dėl tokių dividendų - jie sieks 410 tūkst. litų, arba 0,1 cento akcijai.

„Klaipėdos nafta“ mokės 1 proc. dividendų dėl labai paprastos priežasties - kadangi ši įmonė dalyvauja suskystintų dujų terminalo statyboje ir turės atitinkamas investicijas atlikti, be to, jai yra būtina skolintis tam tikras sumas iš bankų", - antradienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Siūlome pavesti Energetikos ministerijai įgalioti savo atstovą akcininkų susirinkime siūlyti mažinti dividendams skiriamą “Klaipėdos naftos„paskirstytino pelno dalį iki 1 proc. ir už tai balsuoti“, - Vyriausybės posėdyje sakė energetikos viceministras Aleksandras Spruogis.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigė tikįs, jog Vyriausybės sprendimas dėl „Klaipėdos naftos“dividendų taps precedentu, sprendžiant kitų svarbius projektus vykdančių įmonių dividendų klausimus.

„Tik tiek gaila, kad buvome sutarę svarstyti trijų bendrovių dividendų klausimus. Dabar tik viena išėjo į priekį, kitos dvi pasiliko. Todėl aš tikiuosi panašaus sprendimo, nes ir kitų bendrovių akcininkams reikia skirstyti pelną ir priimti įgaliojimus, kurie leistų balsuoti vienaip ar kitaip. Tikiuosi, kad geras pavyzdys užkrės geriems sprendimams Vyriausybės narius“, - Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras.

Vyriausybės posėdyje antradienį nebuvo užsiminta apie SGD terminalo finansavimo planą, kuriame būtų numatyti visi SGD terminalo projekto finansavimo šaltiniai - parengti tokį planą ministrai po ilgų diskusijų praėjusį trečiadienį įpareigojo „Klaipėdos naftą“.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius anksčiau siūlė, kad „Klaipėdos nafta“ dividendų nemokėtų tik iš 2012 metais uždirbto pelno, bei įpareigoti įmonę, kad ateityje be atskiro Vyriausybės pritarimo įmonė negalėtų bankams įsipareigoti nemokėti dividendų.

Ministerija jau yra siūliusi du variantus - nemokėti dividendų dvejus artimiausius metus, kai bus statomas terminalas, arba mokėti 1 proc. dividendus iš 2012 metų pelno, kuris yra 41,437 mln. litų.

Įmonės akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos naftadividendai

NAUJAUSI KOMENTARAI

JOLE

JOLE portretas
O KADA MOKES ,,SMELTE,,? DVIDESIMT METU NE CENTO.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių