„Klaipėdos nafta“ gavo daugiau nei 3 mln. litų papildomų pajamų

„Klaipėdos nafta“ aukciono metu pardavė daugiau nei 1 800 tonų iš naftos produktais užterštų vandenų surinkto ir išvalyto tamsaus naftos produkto. Tai atnešė bendrovei daugiau nei 3 mln. Lt papildomų pajamų.

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis teigė, kad išvalytų tamsiųjų naftos produktų pardavimo modelis buvo sėkmingai išmėgintas pernai, todėl ir šiais metais į tai atsižvelgta kaip į galimybę padidinti pajamas.

Pasak bendrovės vadovo, tik prieš  metus „Klaipėdos naftoje“ pradėta dirbti dėl lijalinių vandenų išvalymo iki tokio lygmens, kad būtų juos galima realizuoti, kaip tamsųjį naftos produktą, atitinkantį prekiniam mazutui taikomus kokybinius reikalavimus.

Pažymėtina, jog bendrovė priima balastinius ir lijalinius vandenis, užterštus naftos produktais, iš į Klaipėdos uosto bendroves atplaukiančių laivų ir juos nukreipia į turimus valymo įrenginius. Pastaruosius sudaro: pirminiai valymo įrenginiai, nuotekų kaupimo talpyklos, mechaninio valymo bei biologinio valymo įrenginiai. Po visų atliktų valymo stadijų naftos produktai yra atskiriami nuo lijalinių vandenų ir yra grąžinami tolimesniam perdirbimui, kurio metu „Klaipėdos nafta“ pagamina prekinį produktą.

Per metus „Klaipėdos nafta“ surenka ir išvalo apie 10 000 tonų lijalinių vandenų.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
tai puiku turbut vadovas gerai dirba

Vadovas

Vadovas portretas
Vadovas ne dirba, dirba paprasti darnininkeliai, o vadovas prisiima nuopelnus jei gerai darbininkelius suvalde. Chia matosi , kad suvalde.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių