Klaipėdos meras tapo dviračių maratono globėju

Ateinančios vasaros renginių sezoną uostamiestyje pradės jau antrąkart vyksiantis Klaipėdos dviračių maratonas.

Jo sumanytojai Gintautas ir Mindaugas Umarai neabejoja, jog šįkart renginys pritrauks mažiausiai dukart daugiau šio sporto mėgėjų.

Penktadienį pas miesto merą Rimantą Taraškevičių apsilankę organizatoriai paprašė jį tapti Klaipėdos dviračių maratono globėju. Meras nedvejojo, nes praėjusią vasarą pirmą kartą surengtas maratonas jam paliko pačių gražiausių įspūdžių.

“Manau, kad meras tiesiog privalo būti šio renginio globėju. Jeigu po rinkimų tektų perduoti miesto vairą kitam žmogui, perduosiu ir šiuos įgaliojimus”, – užtikrino R.Taraškevičius.

Jis pažadėjo ne tik tapti globėju, bet ir įsteigti Klaipėdos miesto vardo taurę. Be to Klaipėdos dviračių maratonas, kuris vyks kitų metų birželio 12-ąją, turėtų būti įtrauktas į kitų metų miesto sporto renginių programą ir gauti dalinį finansavimą iš Savivaldybės biudžeto.

Šios varžybos įtrauktos į Lietuvos dviračių federacijos renginių kalendorių. Tačiau G.Umaras priminė, jog šis renginys skirtas mėgėjams, visiems, kurie nori išmėginti jėgas.

Siekiama, jog šios tradicija tampančios lenktynės kasmet pritrauktų vis daugiau klaipėdiečių ir svečių. Praėjusią vasarą maratone startavo daugiau kaip pustrečio trūkstančio dalyvių.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos dviračių maratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių