Klaipėdos meras siūlo burti visuomeninę Neįgaliųjų reikalų tarybą

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ėmėsi iniciatyvos Klaipėdoje suburti Neįgaliųjų reikalų  tarybą.

Su tokiu siūlymu į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę bei Socialinių reikalų komiteto pirmininkę J. Pliutienę kreipęsis Vytautas Grubliauskas teigia, jog panašios visuomeninės tarybos egzistuoja ir kitose Lietuvos savivaldybėse. Jų misija – identifikuoti neįgaliųjų problemas ir skatinti jų integravimąsi į visuomenę, stiprinti savivaldybės bei neįgaliuosius atstovaujančių organizacijų bendradarbiavimą.

Klaipėdos miesto vadovą šiai iniciatyvai paskatino uostamiestyje vykusios neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų ir socialinių bei švietimo įstaigų konferencijos „Žmogus tarp žmonių“ dalyvių išsakytos mintys. Konferencijoje priimtoje rezoliucijoje konstatuota, jog Klaipėdos miesto savivaldybėje trūksta kryptingo ir dalykiško neįgaliųjų interesų atstovavimo, dėl to nesama konstruktyvaus dialogo su negalią turinčių žmonių bendruomenėmis, vangiai sprendžiamos neįgaliesiems aktualios problemos.

V. Grubliauskas įsitikinęs, jog visuomeninė Neįgaliųjų reikalų taryba prie Klaipėdos miesto tarybos galėtų būti efektyvus instrumentas ieškant probleminių klausimų sprendimo.

„Klaipėda, būdama vienintele Pasaulinės sveikų miestų organizacijos tikrąja nare Lietuvoje yra užsibrėžusi ambicingą tikslą ne tik „de jure“, bet ir „de facto“ tapti sveiku miestu, kuriame gera ir patogu gyventi visiems. Tuo aiškiai deklaruojama, kad tik nuolatinis dialogas su įvairių poreikių bendruomenėmis mums gali padėti identifikuoti tas specifines problemas bei spręsti jas, siekiant bendro tikslo“, - sako Klaipėdos miesto meras.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neringa

Neringa portretas
Saunuolis meras :) Butu labai gerai tai realiai igyvendinti..

Birutė

Birutė portretas
Ačiū mūsų merui už entuziamą, nuoširdų bendravimą su visuomenę. Ši idėja tikrai verta dėmesio. Siūlyčiau į tarybą įtraukti ne tik politikus, bet ir visuomenės narius bei mokymo įstaigas vykdančias mokymus asmenų, turinčių spec. poreikius.

kl

kl portretas
O ka, iki siol ne buvo? Naujos siltos vietos savo hebrai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių