Klaipėdos meras prašė Seimo narių malonės

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas jį aplankiusių Seimo narių prašė užtarimo, kad Klaipėdai būtų kompensuojama už būsimą dujų terminalą.

Antradienį pas uostamiesčio vadovą svečiavosi Lietuvos socialdemokratų partijai priklausantys parlamentarai Algirdas Butkevičius, Irena Šiaulienė ir Juozas Oleka.

Juos labiausiai domino uostamiesčio valdžios pozicija dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos prie Kiaulės Nugaros.

„Nors ir ekspertai, ir visuomenė sutinka, kad Būtingė yra geresnė vieta terminalui, tačiau Kiaulės nugara laikoma prioritetine, nes viską lemia laiko faktorius. Mano požiūriu, valstybinės reikšmės projektas tikrai yra prioritetinis, tačiau ir klaipėdiečių interesai negali likti paskutinėje vietoje“, - pabrėžė V.Grubliauskas.

Jis Seimo narius informavo, jog darbo grupei prie Vyriausybės jau yra pateikti pasiūlymai, koks turi būti kompensavimo mechanizmas. Tarp reikalavimų yra pigesnės dujos klaipėdiečiams, dotacija iš valstybės biudžeto už mieste esančią uosto teritoriją, už kurią nemokama valstybinės žemės nuoma.

„Kitą savaitę jau turėtų būti pateikta pirminė analizė, kurie mūsų prašymai dėl kompensacijų gali būti įgyvendinti. Akivaizdu, jog dėl kai kurių reikės Seime keisti įstatymus, todėl iškart ir prašau jūsų konstruktyvaus požiūrio“, - svečių supratingumo tikėjosi V.Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog SGD terminalo vystytojai labai skuba – jau prasidėjo laivo pirkimo procedūros.

Tačiau iki šiol dar net nepatvirtinta Poveikio aplinkai vertinimo (PAV) programa, pagal kurią bus rengiama PAV ataskaita.

Klaipėdos miesto tarybai sprendimo projektas dėl PAV programos patvirtinimo bus pateiktas vasario 3 dieną.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
kam tas GAZPROMAS, Klaipėdos turčiai su savo privilegijomis užkels kainą dujoms...

Respects

Respects portretas
MerasKongas malacius, stoja uz klaipediecius muru,respects.

Foto

Foto portretas
Ką ten veikia komunistai?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių