Klaipėdos meras kviečia pasidalinti gerumu

Artėjančios gražiausios metų šventės įkvepia kilniems darbams ir primena, kad teikti dovanas ne mažiau džiaugsminga, nei jas gauti.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, tęsdamas gražią tradiciją, gruodį skelbia gerumo ir labdaros akciją „Pasidalinkime kalėdiniu džiaugsmu“.

Dešimtus metus rengiama akcija kasmet pritraukia vis daugiau norinčiųjų pasidalinti materialiomis ir dvasios dovanomis su tais, kuriems jų stinga.

Meras ragina Klaipėdos įstaigas, įmones, organizacijas, pavienius asmenis aplankyti vienišus, likimo nuskriaustus mažus ir pagyvenusius miestiečius ir padovanoti jiems tyro džiaugsmo akimirkų.

„Džiugina tai, kad gerumas ir dosnumas tapo madingas. Kasmet labdaros akcijos, kurių metų aukojama vargstantiems, sergantiems, vienišiems žmonėms, vis populiaresnės, pasirodo, sunkmetis mus vienija, tampame jautresni vienas kito bėdai, dažniau ištiesiame pagalbos ranką, pasidalijame tuo, ką turime. Kviečiu ir prieš šias Kalėdas nepamiršti gerų darbų“, – sako R.Taraškevičius.

Akcija „Pasidalinkime kalėdiniu džiaugsmu“ vyks gruodžio 2-30 dienomis. Meras kviečia įstaigas ir įmones surengti labdaros renginių, padovanoti kvietimų į spektaklį ar koncertą, paremti daugiavaikes šeimas, socialinės rizikos šeimose augančius vaikus, globos įstaigų auklėtinius, sunkiai besiverčiančius neįgalius žmones, senelių globos įstaigose gyvenančius vienišus senolius.

Klaipėdos koncertų salės kolektyvas pirmasis atsiliepė į mero kvietimą ir jau gruodžio 8 dieną menininkus, politikus, visuomenės veikėjus, visus, prisidedančius prie kultūrinės sklaidos, kviečia į koncertą „F.Šopeno 200-osioms gimimo metinėms“ su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Kasmet prieš Šv. Kalėdas uostamiesčio vadovas veža dovanų Miesto daugiavaikėms šeimoms.

Remtinų asmenų, šeimų ir globos įstaigų sąrašus galima gauti Vaikų teisių apsaugos tarnyboje, tel. 41 22 83, Socialinės paramos skyriuje, tel. 39 60 33.

Akcijos koordinatorė – Savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, tel. 39 61 54, mob. 8 687 800 71.

Apie organizuojamą labdaros renginį prašome pranešti iš anksto tel. 39 60 01 arba el.p. meras@klaipeda.lt.


Šiame straipsnyje: Rimantas Taraškevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių