Klaipėdos merą vadavo iš sumaitotos mašinos

Klaipėdoje penktadienį vyko Saugaus eismo dienai skirti renginiai. Visi galėjo pamatyti, kaip dirba tarnybos, įvykus sunkiam eismo įvykiui. Iš sumaitotos mašinos vaduotas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tarptautinės saugaus eismo dienos, kuri minima balandžio 6-ąją, proga klaipėdiečiai buvo pakviesti į renginį.

Jo metu vairuotojai nemokamai galėjo pasitikrinti automobilių techninę būklę. Mobiliajame patikros poste buvo tikrinamos automobilių šviesos, stabdžių sistema.

Vairuotojai galėjo pasitikrinti ir savo vairavimo įgūdžius figūrinio vairavimo varžybose. Atėjusieji supažindinti ir su kelių policijos technika: tarnybiniais motociklais, mobiliąja greičio matavimo įranga.

Didžiausio dėmesio susilaukė imituotas eismo įvykis. Buvo demonstruojama, kaip į jį reaguoja visos specialios tarnybos: policija, ugniagesiai-gelbėtojai, medikai, kokius sužalojimus galima patirti jo metu.

Nukentėjusiuoju pabūti sutiko ir sumaitotoje mašinoje sėdėjo V.Grubliauskas.

„Atkurta reali situacija. Norėjome žmonėms parodyti, kaip sunkiai dirba tarnybos, įvykus skaudžiam eismo įvykiui. Linkiu niekam gyvenime neatsidurti tokioje situacijoje. Taip bus tada, kai visi laikysis eismo taisyklių, gerbs vieni kitus, bus tolerantiški“, – tvirtino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Demonstruojamo eismo įvykio metu iš sumaitotos mašinos ištrauktas V.Grubliauskas juokavo: „Ar čia rojus?“.

Anot miesto vadovo, jausmas buvo netradicinis.

„Nors nesakyčiau, kad nepatirtas. Prieš 27 metus patyriau eismo įvykį, kada buvau panašiai vaduotas iš mašinos. Galiu pasakyti, kad tarnybos daro stebuklus. Šiuolaikinės techninės galimybės leidžia atlikti neįmanomus darbus. Noriu palinkėti visiems, kad tų stebuklų nereikėtų panaudoti. Geriau vairuoti, važnyčioti, eiti saugiai, kad nesukeltum rūpesčių nei kitiems, nei rizikuoti savo gyvybe“, – teigė meras.

Pasak R.Šideikio, šiemet avaringumas Klaipėdoje yra mažesnis, lyginant su praėjusiais metais. Užregistruota 20 eismo įvykių mažiau. Mažiau ir žuvusių. Šiemet per tris mėnesius eismo įvykių metu žuvo vienas žmogus. Pernai tokių buvo trys. Mažiau buvo ir sužeistų žmonių.

„Užtikrinti saugų eismą – didelis darbas ne tik policijai, bet ir kitoms tarnyboms. Tą galime padaryti tik visi: policija, kelių būklės prižiūrėtojai, vairuotojų rengėjai, mašinų būklės tikrintojai, medikai, priešgaisrinė tarnyba – susibūrę į komandą“, – pabrėžė R.Šideikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

made in usa

made in usa portretas
simpsonai reiškia pagarbą:))))DDDDD

1

     1   portretas
vejai,tegul visa komanda atvaziuoja i kretingos gatve prie botanikos sodo,ten salia apie 20 benamiu jau kelis metus gyvena.....kokia nesamone bus sekanti,jokiu problemu mieste nemaio

idomu

idomu portretas
kiek bus dar tu sou? mieste pilka, niuru, kiek neissprestu problemu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių