Klaipėdos „Menų valgykloje“ liesis airiška ir skandinaviška muzika

Šeštadienį Klaipėdos „Menų valgykloje“ svečiuosis uždegančio airiško ir skandinaviško folkloro atstovai – ukraniečių grupė „Spiritual seasons“

Klaipėdiečiai turės progą ne tik išgirsti orginalo kalbomis (airių, švedų, norvegų, suomių ir vokiečių) atliekamas dainas, bet ir pamatyti energija trykštančius airiškus šokius.

1994 m. susikūrusi grupė „Spiritual seasons“ pasižymi itin turtinga instrumentuote. Jos pasirodymuose skamba tokie instrumentai kaip dūdmaišis, lūpinė armonikėlė, fleita, gitaros, akordeonas – ir tai tik maža dalis. Kiekvienas iš septynių grupės narių groja net keliais instrumentais, o jų pasirodymus vainikuoja Lidijos Smirnovos atliekami ir vadovaujami šokiai.

Grupės diskografijoje – jau devyni albumai, kurių istorijoje matyti vis besiplečiantis geografinis muzikinis kontekstas (nuo Prancūzijos, Italijos iki pat Airijos) ir vis turtingesnė instrumentuotė. Nuo 2011 m. kolektyvas pradėjo dalyvauti Europoje vykstančiuose festivaliuose ir koncertuose. O tų pačių metų vasarą „Spiritual Seasons“ pelnė ypatingą pripažinimą – juos pakvietė į tarptautinį, vieną žymiausių Europoje keltų kultūros festivalį „Keltska Noc“ Čekijoje.

Taigi jau ši šeštadienį nuo 20 val. visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai yra kviečiami „Menų valgykloje“ (Daržų g. 18) pasiklausyti šio unikalaus ukrainiečių projekto bei pasinerti į airiško ir skandinaviško folkloro skambesį.

Muzikuos „Spiritual Seasons“ grupės nariai: Viktoras ir Antonas Smirnovai, Michailas Papušas, Aleksandras Movchanas, Marija Boguslavskaja, Aleksandras Kovalevskis, šoks ir



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių