Klaipėdos menininkams – parama iš biudžeto

Klaipėdos valdžia skatins menininkus kurti ne komercinius meno kūrinius ir už tai jiems mokės stipendijas.

Taip ketvirtadienį nusprendė miesto politikai, pritarę savivaldybės administracijos siūlymui Klaipėdoje gyvenantiems ar kuriantiems menininkams skirti stipendijas.

„Svarbiausia, kad jos būtų skiriamos ne tik kultūros magistrams, bet jauniesiems kūrėjams“, - pabrėžė miesto tarybos narys Vytautas Lupeika.

Kultūros skyriaus vedėjas Valdemaras Puodžiūnas paaiškino, jog vienas iš prioritetų ir yra remti menininkus, kuriems yra nuo 18 iki 35 metų.

„Šitos stipendijos bus skiriamos tiems menininkams, kurie kuria visuomenei orientuotą, o ne komercinį meną“, - aiškino V.Puodžiūnas.

Stipendijos, anot jo, būtų ir pagarbos, ir įvertinimo, ir skatinimo priemonė. Jos reikštų ir pasitikėjimą Klaipėdoje kuriančiais menininkais, jų perspektyvumo pripažinimą, materialinę paramą, kelianti visuomeninį kultūros ir meno kūrėjo statusą.

Vienos stipendijos dydis – 1,3 tūkst. litų per mėnesį. Numatyta, per metus skirti iki 10 tokių stipendijų. Jei visos jos būtų skiriamos, per metus iš miesto biudžeto jas mokėti reikėtų 156 tūkst. litų.

Menininkams stipendijos būtų mokamos nuo 6 mėnesių iki 2 metų.

„Kiekvienas, kuris teiks paraišką gauti stipendiją, turės nurodyti, ką sukurs. Nuo to priklausys tai, ar stipendija menininkui bus skiriama ir kiek laiko mokama“, - teigė V.Puodžiūnas.

Stipendijų menininkams skyrimui pritarė beveik visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai, prieštaravo tik du.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių