Klaipėdos ligoninė vėl vadinsis Jūrininkų

Artimiausiu metu Klaipėdos ligoninei bus grąžintas senasis pavadinimas. Šito išsireikalavo aktyvūs klaipėdiečiai.

Ketvirtadienį uostamiestyje Klaipėdos ligoninės dalininkai – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Palangos savivaldybės atstovai – tarėsi dėl pavadinimo grąžinimo ir dalininko teisių perdavimo.

Gydymo įstaigai nuspręsta grąžinti senąjį Jūrininkų ligoninės pavadinimą. Nuo kada ji vėl taip vadinsis, paaiškės sutvarkius reikiamus dokumentus.

Tačiau manoma, kad Jūrininkų ligoninės pavadinimas bu grąžintas dar šių metų pabaigoje, gruodį.

Gydymo įstaiga išsaugojo senąjį savo pavadinimą, taip pat kai kuriuos antspaudus, tad didelių papildomų išlaidų neturėtų būti.

Pasak Klaipėdos ligoninės vyriausiojo gydytojo Jono Sąlygos, dėl pavadinimų kaitos patirta ne tiek finansinių nuostolių, kiek moralinė žala. Dauguma medikų taip ir neįprato prie naujojo pavadinimo.

Jūrininkų ligoninė naujuoju vardu buvo perkrikštyta balandžio mėnesį.

Jos pavadinimas pakeistas ruošiantis numatytai pertvarkai, pagal kurios modulį abi didžiosios kaimyninės ligoninės turėtų būti sujungtos ir pavadintos Klaipėdos ligonine.
Tačiau tokiems planams paprieštaravo Lietuvos jūrininkų sąjunga ir Kapitonų klubas. Šios organizacijos kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininką Antaną Matulą su reikalavimu grąžinti senąjį Jūrininkų ligoninės pavadinimą bei nejungti jos su Universitetine ligonine.

Prie šių reikalavimų prisidėjo ir kitos uostamiesčio visuomenininės, pacientų interesus atstovaujančios organizacijos.

Pavadinimų kaita buvo nepatenkinti ir eiliniai pacientai. Dėl ligoninių pavadinimų supanašėjimų jie blaškydavosi tarp gydymo įstaigų.

Pasak Klaipėdos ligoninės vyriausiojo gydytojo Jono Sąlygos, dėl pavadinimų kaitos patirta ne tiek finansinių nuostolių, kiek moralinė žala. Dauguma medikų taip ir neįprato prie naujojo pavadinimo.

Susitikime apie ligoninių pertvarką neužsiminta. Artimiausiu metu palangiškiai savo dalininko teises perleis ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių