Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia dekoruoti tekstilę

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia į tekstilės dekoravimo seansus: penktadienį ir šeštadienį vyks shibori ir plangi kūrybiniai seminarai.

Kaip pasakojo KKKC edukacinių renginių koordinatorė Rūta Petniūnaitė, shibori technika žinoma nuo VIII a. ir, pradžioje apsiribojusi ne daugiau kaip trijų spalvų deriniais, šiuolaikinėje tekstilėje taikoma kaip meno kūrinių kūrimo priemonė. Naudojant šią techniką, raštų įvairovę diktuoja siūlo įtempimo jėga, medžiagos lankstymas, individualūs rišimo būdai. Lankstant, susukant, raišiojant ar dygsniuojant galima pakeisti paties audinio struktūrą.

Naudojant plangi techniką audinys dedamas tarp specialių lentelių ir surišamas, vėliau dažomas karštais dažais, taip išgaunant norimus raštus ir ornamentus. Šiuo atveju dekoras ant audinio kuriamas jį atitinkamai sulanksčius ir „rezervavus“ vietas, kurias norima palikti nenudažytas.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras tekstilės dekoravimo seansus rengia nebe pirmąsyk, ir jie visuomet sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo.

Shibori ir plangi kūrybiniai užsiėmimai sausio 13 d. vyks 17 val., o sausio 14 d. – 13 val. KKKC Meno kiemo dirbtuvėse (Bažnyčių g.  4).

Juos ves tekstilės menininkė Bronė Neverdauskienė.

Pageidaujantys dalyvauti iš anksto registruojami el. paštu: ruta@kulturpolis.lt arba tel. 314 446, mob. tel. 8 500 71 704. Kūrybinio užsiėmimo kaina – 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių