Klaipėdos krašte įsteigta buriavimo mokykla

Klaipėdos kraštas pagaliau turės savo buriavimo sporto mokyklą. Trečiadienį buvo pasirašyti šios įstaigos steigimo sutartis ir įstatai. Tai antra buriavimo mokykla Lietuvoje.

Buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ steigimo sutartį ir įstatus pasirašė Klaipėdos buriuotojų klubo prezidentas Salvijus Paškauskas, Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių administracijos direktoriai Judita Simonavičiūtė ir Česlovas Banevičius.

„Gyvename prie vandens. Buriavimo sportas tiek Klaipėdos miesto, tiek rajono savivaldybei yra viena iš prioritetinių šakų. Sutelkus bendras jėgas įsteigėme buriavimo mokyklą. Manau, kad kiekvienas Klaipėdoje gimęs vaikas turi mokėti buriuoti, o kiekvienas klaipėdietis perplaukti Baltijos jūrą“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamentas direktorė Nijolė Laužikienė.

Klaipėdos buriuotojų klubo prezidentas, įsteigtos mokyklos vadovas Salvijus Paškauskas tvirtino, kad mokyklos „Žiemys“ įsteigimas yra didelis pasiekimas.

Tai antra tokia įstaiga Lietuvoje. Buriavimo mokykla jau ilgą laiką veikia Kaune.

„Anksčiau buvome tik būrelis. Atsiradus mokyklai į mus bus pradėta žiūrėti rimčiau. Pasiekimai mūsų neblogi. Tikslų turime daug. Vienas tokių – artimiausioje olimpiadoje turi vieną savo olimpietį“, – pabrėžė S.Paškauskas

Dabar buriavimo mokosi 30 vaikų. Tikimasi, kad po penkerių metų jų skaičius išaugs iki 80. S.Paškauskas atkreipė dėmesį, kad šis sportas yra brangus. Laivelis kainuoja 15 tūkst.-20 tūkst. litų.

Pasak vadovo, mokykloje bus sudaryta galimybė ne tik didinti meistriškumą sportininkams, bet ir šiaip išmokti buriuoti.

„Galvojame, kad mokykla ir pati turėtų užsidirbti. Galėtume organizuoti pamokas“, – tvirtino vadovas.

Buriavimo mokyklos biudžetas, įskaitant savivaldybių, rėmėjų, vaikų tėvų skirtas lėšas, siekia apie 400 tūkst. litų per metus. Klaipėdos miesto savivaldybė jai skyrė 200 tūkst., rajono – 50 tūkst. litų.

J.Simonavičiūtė džiaugėsi, kad miesto ir rajono bendradarbiavimu. Direktorė vylėsi, kad jis padidės ir kitose srityse. Č.Banevičius džiaugėsi rastu bendru kompromisu dėl mokyklos steigimo.

„Mūsų tikslas ne tik, kad vaikai sportuotų. Norime tapti patrauklesni, kad žmonės važiuotų ne tik į Nidą ar Juodkrantę, bet ir į Klaipėdos rajoną. Manau, kad buriavimo mokykla atneš naudą ir miestui, ir rajonui“, – tvirtino Č.Banevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

whatever

whatever portretas
Gal ateis diena kai ir Klaipėdoje buriavimo mokyklą turėsim. Kol kas tenka džiaugtis bent žvirbliu saujoj.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių