Klaipėdos kelininkams ir vairuotojams pūgos išbandymas

Pirmoji pūga uostamiesčio gatves prižiūrinčių kelininkų neišgąsdino. Ketvirtadienį jie važiuojamąją kelio dalį druska barstė visą dieną. Tačiau kai kurie vairuotojai piktinosi, jog eismo sąlygos sudėtingos.

Sniegas problemų nesukėlė

Kelininkai į gatves ketvirtadienį išvažiavo po pietų, tik pradėjus snigti. Į šiaurinę miesto dalį – 5, pietinę – 3 mechanizmai. Kelininkai nuolat stebėjo situaciją ir buvo pasiruošę išleisti daugiau mašinų.

Iki pat vakaro gatvės buvo barstomos druska. Anot kelininkų, ant važiuojamosios dalies nebuvo susikaupę tiek sniego, kad jį reikėtų valyti.

„Problemų nekyla. Barstome gatves druska. Kol kas nėra ko valyti. Druska tirpdo sniegą. Norime, kad jis nesuledėtų“, – tvirtino įmonės „Vakarų švara“, kuri prižiūri šiaurinę miesto dalį iki Baltijos prospekto direktoriaus patarėjas Virgilijus Šidlauskas.

Pietine uostamiesčio dalimi besirūpinančios įmonės „Žemkasa“ vadovas Dainius Zokas taip pat pabrėžė, jog pirmoji pūga rūpesčių nesukėlė.

„Ar čia pūga? Ne pūga, o „baika“. Sniegas lengvas, negausus. Pūga būna, kai nesimato, kur važiuoti. Naktį bus baisiau. Barstome druska, darome taip, kad neprišoktų prie asfalto ir nesusidarytų ledas“, – tvirtino D.Zokas.

Tęs darbą naktį

Kelininkai darbus planuoja ir nakčiai. Jie tvirtino, jog išleis tiek mašinų, kiek reikės. Gatves valyti ir barstyti jie žadėjo pradėti 19-20 valandą, kai baigsis piko metas ir sumažės automobilių srautai.

Planuojama, jog į gatves, į abi miesto dalis išvažiuos po 8-9 mechanizmus. Gatves numatyta valyti per visą jų plotį – pagrindinėse po keturias mašinas vienoje linijoje, skersinėse – po dvi.

„Siųsti techniką į miestą piko metu nėra prasmės. Neapsisuksime. Ryte Klaipėdos gatvės bus šlapios“, – tvirtino D.Zokas. Kelininkai gatves barstė ir naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Vairuotojai piktinosi, jog ketvirtadienį gatvės buvo slidžios, tačiau eismo įvykių policija neužfiksavo.

„Gatvės yra šlapios. Sniegas krenta ir tirpsta. Net vasarą paslysti gali, o dabar žiema. Nebus idealių eismo sąlygų“, – tvirtino V.Šidlauskas.

Uostamiesčio šaligatviai ketvirtadienį nebuvo valomi. Anot įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, to nereikėjo daryti, nes jie buvo nupustyti. Valyti planuota pradėti naktį.

„Neapsimokėjo siųsti technikos. Darbus pradėsime naktį. Neaišku ir kokie bus orai. Jei nuolat snigs, ryte mūsų darbo gali ir nesimatyti“, – teigė G.Valašinas.

Meteorologai prognozuoja pūgą

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus sinoptikai prognozuoja, jog naktį uostamiestyje toliau snigs. Pūs stiprokas rytų vėjas. Jo greitis sieks 10 m/s, gūsiuose iki 15. Toliau siaus pūga. Vyraus 7-9 laipsniai šalčio.

Numatoma, jog penktadienį sniego tikimybė nedidelė. Jo sulauksime tik ryte. Vėjas aprims. Jo greitis sieks 8-13 metrų per sekundę. Šiek tiek atšils. Vyraus 2-5 laipsniai šalčio.

Anot meteorologų, šeštadienį vėjas pasisuks iš vakarų. Jis vėl sustiprės. Jo greitis sieks 10 m/s, o gūsiuose iki 15. Numatomas sniegas, šlapdriba, o toliau nuo jūros esančiuose rajonuose - pūga. Vyraus teigiama oro temperatūra. Šaltukas spustels tik naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Sekmadienį numatomi nedideli krituliai. Vyraus teigiama oro temperatūra.


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių