Klaipėdos jaunimo laisvalaikiui – šimtai tūkstančių litų

Turiningam uostamiesčio jaunimo laisvalaikiui bus skirti apie 300 tūkst. litų, už kuriuos ketinama įsigyti įvairios įrangos ir surengti net 364 renginius.

Tokią galimybę uostamiesčio savivaldybė gavo, nes jai skirtas ES finansavimas projektui „jaunas žmogus – tobulėjančios visuomenės garantas“. Šį projektą Klaipėda įgyvendina sykiu su Liepojos jaunimo centru.

Uostamiesčiui tenkanti projektui skirtų ES lėšų dalis – 265 tūkst. litų, dar 40 tūkst. litų bus pridėti iš miesto biudžeto.

Anot Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriaus Modesto Vitkaus, kaip viena uostamiesčio problemų įvardijama, kad jaunimas yra neužimtas, neturi, kur turiningai praleisti laisvalaikio, todėl esą tarp jaunuolių ir plinta žalingi įpročiai.

Todėl ir nuspręsta parašyti projektą ir siekti finansavimo organizuoti turiningą jaunimo laisvalaikį.

M.Vitkaus teigimu, apie 200 tūkst. litų bus skirti Atviros erdvės jaunimo centre įrengti vaizdo ir grafinio dizaino studiją, muzikos kambarį su visa įranga. Dalis šių pinigų bus skirta nupirkti stalo teniso, stalo futbolo, biliardo stalų. Jie bus pastatyti Atviros erdvės jaunimo centre ir jaunuoliai galės ateiti šių žaidimų pažaisti nemokamai.

Įrengtomis vaizdo ir grafinio dizaino bei muzikos studijomis galės naudotis įvairios jaunimo grupės, kurios norės pasidaryti savo dainų įrašų, susikurti vaizdo klipą.

Planuojama, kad visa įranga bus nupirkta ir studijos Atviros erdvės jaunimo centre pradės veikti šių metų rudenį.

100 tūkst. projekto lėšų numatyta skirti 364 renginių organizavimui. Artimiausiu metu uostamiestyje turėtų įvykti tarptautinė konferencija „XXI a. jaunimo iššūkiai“, taip pat planuojama per dvejus metus surengti įvairių koncertų, kino festivalių ir vakarų.

Projektas pradėtas įgyvendinti visai neseniai ir baigsis po pusantrų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Uz tuos pinigus nupirkit extazy tableciu ir dalinkite nemokamai prie naktiniu klubu :) Tada pinigai bus panaudoti pagal paskirti, t.y. jaunimui :))

A. Mockus

A. Mockus portretas
Šaunuolis Modestai. Tai tikrai gera žinia!!

...

... portretas
Jaunimui reikia darbo, o ne stalo teniso ir muzikos kambario... Issvaistysit pinigus perniek... Ir viskas... Mastyk racionaliai Modestai!!! Jusu renginiai, tai vis tos pacios tusovkes, ne kiek neitakojancios jaunuomenes apsisprendimo del ju paciu ateities, o butent del busimos profesijos ir darbo...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių