Klaipėdos gyvybės langelyje paliktam kūdikiui surasta šeima

Pirmajam Klaipėdos gyvybės langelyje paliktam kūdikiui surasta šeima. Šiandien arba rytoj berniukas bus išleistas iš ligoninės.

Praėjusį antradienį, vėlai vakare prie Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerinio–ginekologinio departamento įrengtame gyvybės langelyje buvo paliktas kūdikis. Uostamiestyje jis tapo pirmuoju mažyliu, kurio tokiu būdu atsisakė tėvai.

Kaip sakė Klaipėdos vaikų teisių tarnybos vedėja Gražina Aurylienė, Valstybės įvaikinimo tarnyba berniukui surado globėjus. Jie mažylį šiomis dienomis ir pasiims iš ligoninės.

Šeimai iš pradžių bus suteikta laikinoji globa. Po trijų mėnesių, jeigu pageidaus, berniuką jie galės įsivaikinti.

G.Aurylienė patikino, kad naujagimiui surasta jauna, sveika ir šauni šeima. Ji esą labai laukia, kada iš ligoninės galės pasiimti naująjį šeimos narį. Tačiau atsisakė apie juos pateikti daugiau duomenų.

Gyvybės langelyje paliktam berniukui vaikų teisių kontrolieriai išrinko vardą ir pavardę. Jo gimimas buvo užregistruotas. Tačiau vaiko tapatybė taip pat laikoma paslaptyje.               

Daugiau nei savaitę kūdikis laikytas ligoninėje tam, kad būtų galima stebėti jo sveikatos būklę. Per šį laiką jokių sveikatos sutrikimų esą nepastebėta.

G.Aurylienės teigimu, skambučių iš galimų vaiko tėvų ar giminaičių nesulaukta. Paliktu naujagimiu niekas nesidomėjo.


Šiame straipsnyje: gyvybės langelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių