Klaipėdos biudžetas 20 mln. litų mažesnis nei pernai

Metų pabaigoje uostamiesčio valdžios puoselėtos viltys gyventi šiek tiek geriau nei prognozuota, žlugo. Šiųmetinis miesto biudžetas bus ženkliai – beveik 21 mln. litų mažesnis nei praėjusių metų.

Parengtas miesto biudžetas projektas tarybos nariams buvo pristatytas penktadienį vykusiame posėdyje.

„Spalį dar turėjome vilčių, kad šiemet gyvensime geriau nei prognozuojama, tačiau taip nebus“, – pradėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Tačiau ji pabrėžė, kad praėję metai dėl taupymo priemonių, kurių imtasi, baigti be didelių įsiskolinimų ir jie neslėgs šiųmetinio biudžeto. Prognozuojama, kad šiemet jis sieks per 365 mln. 542 tūkst. litų.

Lyginant su praėjusių metų pirminiu biudžetu jis yra 5,3 proc. arba 20 mln. 815 tūkst. litų mažesnis.

Anot J.Simonavičiūtės, šiemet darbo užmokesčio fondas mažinamas 5 proc.

Daugiau lėšų nei pernai yra skirta yra socialinių darbuotojų atlyginimams. Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės teigimu, taip yra todėl, kad daugiau socialinių darbuotojų dirba su neįgaliais asmenimis.

10 proc. mažinamas ir visų veiklų finansavimas. J.Simonavičiūtė tvirtino, kad lėšų neužtenka net išskirtiems prioritetams užtikrinti.

„Patvirtinus miesto biudžetą reikėtų peržiūrėti veiklas ir apsispręsti, kur labiausiai reikia naudoti pinigus. Peržiūrėti lėšas reikia, kad lengviau gyventi būtų kitąmet. Valstybės prognozės ateinantiems trejiems metams nieko gero nežada“, – pabrėžė J.Simonavičiūtė.

Didžiausią dalį miesto biudžete sudaro gyventojų pajamų mokestis. Iš jo gaunamos lėšos bus panašios kaip ir praėjusiais metais. Numatoma, jog ženkliai mažiau bus surinkta lėšų iš nekilnojamo turto mokesčio. Tam įtakos turėjo kritusi jo vertė.

Šiek tiek daugiau nei praėjusiais metais į miesto biudžetą planuojama surinkti lėšų iš vietinių rinkliavų – 19 mln. 824 tūkst. litų. Numatoma, kad daugiau pinigų bus gauta už automobilių stovėjimą, mokesčius prekybininkams Jūros šventės metu.

Ženkliai mažiau lėšų žadama surinkti iš baudų – tik 991 tūkst. litų. Anot R.Kambaraitės, tam įtakos turi pasikeitusi tvarka, kad pinigai keliaus į tos tarnybos, kuri surašė protokolą, biudžetą.

Mažiau valstybė lėšų skyrė mokinių krepšeliui. Viena iš priežasčių - Klaipėdoje sumažėjęs mokinių skaičius. 10 proc. mažesnė suma skirta ir savivaldybės turto įsigijimui.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jei norit

jei norit portretas
surinkti daugiau pinigu is juros sventes, tai gal paskelbkite kada konkreciai ji bus. nes galim ir nepataikyti gristi . ir bus pinigeliai neisleiti sventej..Nu taip sunku jums su reklama..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių