Klaipėdos bendrovė pelnėsi iš šešėlinės prekybos lenkiška mėsa

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Klaipėdos apygardos prokuratūra teigia atskleidusi šešėlinį lenkiškos skerdienos prekybos tinklą, kurios organizatoriai įtariami nuslėpę ne mažiau kaip 1,5 mln. litų pajamų.

Operacijoje, skirtoje šešėlinei maisto prekių apyvartai mažinti, dalyvavo FNTT tyrėjai, uostamiesčio vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai. Iš viso jie atliko 31 kratą Klaipėdoje, Palangoje, Kaune, Šiauliuose, Pakruojo rajone ir Pagėgių savivaldybėje.

Įtarimai sukčiavimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu pateikti keturiems asmenims, tačiau tęsiant tyrimą, įtariamųjų gali daugėti, teigia FNTT.

Klaipėdoje mėsos perdirbimu užsiimančios bendrovės darbuotojai organizavo iš Lenkijos įsigyjamos skerdienos pardavimą be dokumentų Kauno ir Pakruojo rajono bendrovėms.

Lenkiška skerdiena realizuota su fiktyviais dokumentais, kurie vėliau po atsiskaitymo buvo sunaikinami. Užfiksuota, kad Lietuvos bendrovėms skerdiena dažniausiai parduota ir gabenta naktį, o siekiant išvengti galimų patikrinimų kelyje, ji vežta su fiktyviomis PVM sąskaitomis faktūromis, - teigiama FNTT pranešime spaudai.

Pirminiais skaičiavimais, Klaipėdos bendrovė neapskaitė bendrovės buhalterinėje apskaitoje apie 1,5 mln. litų pajamų, į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 540 tūkst. litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Įtariama, kad gautas neapskaitytas pinigines lėšas bendrovė naudojo mokėdama atlyginimus „vokeliuose“, todėl nuslėptų mokesčių suma gali didėti. Be to, Kauno ir Pakruojo rajono bendrovės, įsigijusios lenkišką skerdieną be dokumentų, ją realizuodavo turgavietėse, neapskaitydama gautų pajamų.

Per kratas paimta neoficiali bendrovių buhalterija, dokumentai, kompiuteriai, ikiteisminiam tyrimui reikšmingos laikmenos, kuriuose yra duomenų apie vykdytą nusikalstamą veiklą. Taip pat rasta daugiau nei 100 tūkst. litų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, yra neapskaitytos pajamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GINTARAS

GINTARAS portretas
TAI KOKS UABas? Pavadinima pasakykit.

americonas

americonas portretas
O kaip tie lenkai? Ar gardus?

dirbes

dirbes portretas
senai reikejo, ta dare jau bent 10 metu, tik dabar priciupo, ir suma tai ka per menesi apvercia, padauginkit bent is 10 per metus, tai bus tikroji suma
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių