Klaipėdoje terminuotieji bilietai atpigs 7-30 procentų

Nuo sausio uostamiestyje ne tik pigs dalis miesto autobusų bilietų, bet ir keleiviams bus pateikta nemažai naujovių. Jie bus skatinami rinktis elektroninius bilietus.

Pigs nuo 7 iki 30 proc.

Nuo sausio 1 dienos miesto autobusų elektroniniai terminuoti bilietai pigs nuo 7 iki 30 proc. priklausomai nuo jų rūšies. Jais naudojasi 63 proc. visų keleivių.

Autobusų bilietų kainos mažinamos, nes nuo sausio 12 proc. mažėja pridėtinės vertės mokestis šiai paslaugai bei įgyvendintos transporto pertvarkos.

Skaičiuojant kainas įvertinta suma, kurią reikės sumokėti už naujus autobusus, padidėsiąs kuro akcizas.

Labiausiai kainos mažėjimą pajus dienos ar savaitės bilietų turėtojai.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pabrėžė, kad tokiu būdu siekiama paskatinti klaipėdiečius jais naudotis.

Popierinių ir elektroninių kartinių bilietų kaina išliks tokia pati 2 ir 1,80 lito atitinkamai. Nesikeis ir maršrutinių taksi kelionės kaina. Ji išliks 2,50 lito dieną ir 3,40 lito naktį.

Aiškinta, kad sumažinti maršrutinių taksi bilietų kainos negalima, nes nuo sausio didės minimali alga, o ji mokama beveik visiems jų vairuotojams.

Dėl bilietų kainų sumažinimo, įstaigą „Klaipėdos keleivinis transportas“ nesurinks 8 proc. – tai yra 2,5 mln. litų.

Popierinių bilietų neliks

Nuo sausio 1 dienos miesto autobusų keleivių laukia nemažai naujovių. G.Neniškis tvirtino, kad keleiviai bus skatinami naudotis elektroniniais kartiniais bilietais. Jų populiarumas auga neženkliai.

Per metus elektroninių kartinių bilietų parduota vidutiniškai tik 10 proc. daugiau nei pernai, nors jų kaina ir mažesnė nei popierinių.

„Reikia dėti kuo didesnes pastangas, kad jie taptų populiaresni. Ateityje popierinių bilietų nebeliks“, – tvirtino G.Neniškis.

Siekiant, kad elektroniniai kartiniai bilietai būtų populiaresni, popieriniai nebebus platinami viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinio transporto“ kasose. Juos bus galima įsigyti tik kioske.

Taip pat bus panaikinti apribojimai elektroniniams kartiniams bilietams. Dabar kortelę buvo galima papildyti nuo 10 iki 100 bilietų. Nuo sausio bus galima, kiek nori.

Autobusuose nebus pardavinėjami lengvatiniai – su 50 proc. ar 80 proc. nuolaida bilietai. Jame bus galima įsigyti pilnos kainos. Taip siekiama sumažinti transporto priemonių prastovas.

„Prie popierinių bilietų panaikinimo Klaipėdoje einama palengva. Kaune popierinių bilietų, išskyrus parduodamų autobuse, atsisakyta jau vasarą. Vilnius vėl pradėjo diskusiją apie tai. Pas mus tai vyksta palaipsniui“, – tvirtino G.Neniškis.

Rajonas neprisidėjo

Tačiau nuo sausio 1-osios pigesniais bilietais džiaugsis ne visi. Jie brangs kai kuriems Klaipėdos rajono gyventojams. Klaipėdos savivaldybei nepavyko susitarti su rajono valdžia, kad ši prisidėtų prie kelių gyvenviečių gyventojų vežiojimo į uostamiestį.

Dėl šios priežasties 11A mažojo autobuso keleiviai, gyvenantys už Lėbartų, už vienkartinį bilietą mokės 2,40 lito. Tiek pat kelionė kainuos ir Klaipėdos rajono teritorijoje gyvenantiems 7 autobuso keleiviams.

20 centų pigs kelionės maršrutiniais taksi į Palangą ir Aisę. Tiek pat mažiau kainuos ir bilietas į pastarąją gyvenvietę autobusu.

Dėl bilietų kainų dar turi apsispręsti miesto taryba. Politikai savo verdiktą išsakys gruodžio 20-ąją. Kadangi sprendimas bus priimtas tik šią dieną, nuo gruodžio 15 iki 20 dienos nebus pildomi terminuoti bilietai.


Šiame straipsnyje: autobusasviešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Tai popieriniai vienkartinai realiai brangs, jei nebus kaip įsigyti Klaipėdos keleivinio transporto kasose. Dabar jie kainuoja 1,92 Lt, kai spaudos kioske tokių nusipirksi tik už 2 Lt. Negražus žingsnis, negražus...

G

G portretas
To Hmm. Elektroninis 1,80 kainuoja... tai pigiau nei 2 ir 1,92.. kame čia bėda?

Hmm

Hmm portretas
Elektroninis nebūtinai geriau už popierinį. Kai kontrolei sumoki 60 Lt baudą, nes jiems elektroninį bilietą tikrinantis aparatas ne taip parodo, pradedi kitaip žiūrėti. Tokia bauda atsiperka tik nusipirkus 300 elektroninių vienkartinių bilietų (60 Lt / 0,2 Lt =300). Štai ir matematika. O su popieriniu bilietu akivaizdu, kad jis pažymėtas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių