Klaipėdoje tarp autobusų jų juostoje sukiosis elektromobiliai

Pakeistas Kelių eismo taisyklių vienas punktas uostamiesčio Saugaus eismo komisijoje sukėlė diskusijų audrą.

Valdininkai, politikai, pareigūnai susiginčijo ir dėl elektromobilių, ir dėl plastmasinių manekenų.

Kelių eismo taisyklių vienas punktų nuo šiol skelbia, jog A raide pažymėta juosta gali važiuoti ne tik viešasis transportas, bet ir taksi, elektromobiliai ir automobiliai, kuriuose yra keturi ir daugiau eismo dalyvių.

„Taisyklių punktas papildytas, o savivaldybėms pačioms palikta teisė apsispręsti, kurioms transporto priemonėms leisti važiuoti A juosta. Aišku, galime leisti šia juosta važiuoti ir elektromobiliams, ir automobiliams, kuriuose yra daugiau nei keturi žmonės, tačiau kontrolė bus labai sudėtinga“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Uostamiesčio vicemero Artūro Šulco nuomone, nuostata, kad A juosta leidžiama važiuoti ir tiems automobiliams, kuriuose yra daugiau nei keturi žmonės, yra perteklinė. Esą A juosta skirta viešėjam transportui, kad autobusai nenukryptų nuo grafiko, Klaipėdoje ja leidžiama važiuoti ir taksi automobiliams.

Kai kurie Saugaus eismo komisijos nariai net ėmė garsiai svarstyti, kad jei A juosta Klaipėdoje bus leista važiuoti automobiliams, kuriuose yra daugiau nei keturi žmonės, vairuotojai ims gudrauti – į mašiną prisisodins manekenų ar net pripučiamų moterų.

Todėl nutarta, jog Klaipėdoje A juosta tikrai nebus leidžiama važiuoti automobiliams, kuriuose yra daugiau nei keturi žmonės.

Saugaus eismo komisija buvo kitos nuomonės dėl leidimo A juosta važiuoti elektromobiliams. Esą jų vairuotojams reikia suteikti teisę, nes taip bus skatinamas ekologiškas transportas.

„Ir kiek tų elektromobilių Klaipėdoje yra – vienas ar du? O nupiešti ženklus, kad jiems leidžiama važiuoti A juosta, kainuos keliasdešimt tūkstančių litų“, - iškart suskaičiavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tačiau komisija vis tiek nusprendė, kad elektromobiliai A juosta galės važiuoti, o atitinkami ženklų esą piešti ir nebūtina.


Šiame straipsnyje: elektromobilisA juostaeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bezdemona

Bezdemona portretas
policinykas sulaikes pripučiamas keleives galės įstatymo vardu išdūlkinti tiesiai ant kapoto
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių