Klaipėdoje siūloma skelbti gripo epidemiją

Uostamiestyje gerokai šoktelėjus sergamumui gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis siūloma skelbti gripo epidemiją.  

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis susirgo 1890 klaipėdiečių, iš jų – 1283 vaikai iki 17 metų.

230 gyventojų, iš jų 89 vaikams, buvo nustatytas gripas. 37 žmonės dėl sunkios gripo ligos eigos buvo paguldyti į ligoninę. Jauniausiam pacientui nebuvo nė dviejų metukų. Kai kurie sergantieji buvo paguldyti į Reanimacijos-intensyvios terapijos skyrių. Tačiau specialistai ramina, kad į ligoninę paguldytų pacientų būklė nėra itin sunki.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas peršalimo ligomis išaugo beveik tris kartus.

Prieš porą savaičių uostamiestyje sirgo 1373 gyventojai, iš jų – 876 vaikai.  Tuomet gripu  susirgo 83 suaugusieji, iš jų 21 vaikas.

Sergamumo rodiklis Klaipėdoje per savaitę pakilo nuo 85,6 iki 117,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai  kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę, siūlydami uostamiestyje skelbti gripo epidemiją.     

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje užregistruotas Klaipėdos ir Kretingos rajonuose. Ten taip pat siūloma skelbti gripo epidemiją.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Susirgusi

Susirgusi portretas
Tie daktarai gydyti nemoka, tik tablynes gali israsyti.... o kad tyrimus ir kita daryti tai jiems nusispjauti. Pats turi prashyti kad nusiustu ten, ar padaryti ta..... SIAUBAS!

Sysirgusiai

Sysirgusiai portretas
Tai yra normalu. Ikisk jiems vokeli i chalato kisene, tai tavo tyrimus ko ne i Sveicarija issius)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių