Klaipėdoje pasirašyta rentgeno kontrolės sistemų pirkimo sutartis

Uostamiestyje Klaipėdos teritorinė muitinė ir Nuctech kompanija pasirašė mobiliųjų rentgeno kontrolės sistemų viešojo pirkimo-pardavimo sutartį. Sistemos turi būti pristatytos ir susijusios paslaugos turi būti suteiktos iki 2013 m. spalio 31 dienos.

Lietuvos muitinė dalyvauja Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos 2007–2013 m. projekte „Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos valstybinės sienos praeinamumo gerinimas didinant Panemunės ir Kybartų pasienio kontrolės punktų pralaidumą“ ir planuoja įsigyti dvi naujas modernias mobiliąsias rentgeno kontrolės sistemas, skirtas naudoti Panemunės ir Kybartų kelio pasienio kontrolės punktuose, esančiuose prie išorinių Europos Sąjungos sienų.

Projekto įgyvendintoja – Klaipėdos teritorinė muitinė. Projekto partneriai – Kauno teritorinė muitinė ir Kaliningrado srities muitinė. Bendra projekto vertė – 4 mln. eurų (13 811 200 Lt). Lenkijos regionų plėtros ministerija ir Klaipėdos teritorinė muitinė projekto „Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos valstybinės sienos praeinamumo gerinimas didinant Panemunės ir Kybartų pasienio kontrolės punktų pralaidumą“ paramos sutartį pasirašė paskutinėmis šių metų  rugpjūčio dienomis. Parama bus finansuojama 90 proc. projekto sumos iš Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos 2007–2013 m., o 10 proc. projekto sumos – iš Lietuvos biudžeto. Projekto įgyvendinimo trukmė – 18 mėn.

Modernios rentgeno kontrolės sistemos privalumas ir nauda yra ta, kad tikrinant transporto priemones ir jomis gabenamus krovinius šia sistema yra taupomos verslininkų lėšos ir laikas, gerinamas sienos pralaidumas ir užtikrinamas greitas tranzitinių krovinių ir transporto priemonių judėjimas bei operatyviau atskleidžiami kontrabandos gabenimo faktai. Rentgeno kontrolės sistema galima daug greičiau patikrinti transporto priemones jų neatidarant ir neiškraunant prekių, aptikti bei atpažinti ne tik dažniausiai neteisėtai gabenamus tabako gaminius, bet ir visuomenei pavojingas sprogstamąsias, narkotines ir kitas draudžiamas gabenti medžiagas ir prekes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių