Klaipėdoje nutverti kuro iš traukinių vagys

Naktį iš antradienio į trečiadienį Giruliuose nutverti du vyrai, paslapčia grobę benziną iš geležinkelio sąstato cisternų.

Kaip tokiais atvejais paprastai būna, pareigūnai kuro vagis nutvėrė ne atsitiktinai, o turėdami informacijos apie ne kartą vykdytus nusikaltimus.

Operacija prasidėjo antradienį prieš vidurnaktį. Atokiau nuo Girulių geležinkelio stoties miškų apsuptame geležinkelio ruože pasirodė du mikroautobusai. Iš jų išlipo du vyrai. Jie turėjo įrangą degalams iš geležinkelio cisternų siurbti.

Pareigūnai sulaukė, kai vagys į plastmasines talpas prisipylė apie porą tonų benzino. Tada vyrai buvo sulaikyti.

Nusikaltėlių taikiniu tapo sąstatas, kuris iš Mažeikių gabeno degalus į „Klaipėdos naftą“.

Vidurnaktį, kai sulaikymo formalumai jau buvo atlikti, pareigūnai ėmėsi atsargumo priemonių, kad operacijos metu išlaistytas kuras neužsiliepsnotų. Įtariamųjų mikroautobusai su į juos pakrautomis kuro pilnomis talpomis iš įvykio vietos ištempti neužvedus variklių galingomis ugniagesių mašinomis. Gelbėtojų pagalbos reikėjo ir elektros generatoriais apšviesti įvykio vietą.

Vienas įtariamųjų, 1978 metais gimęs nedirbantis Panevėžio gatvės gyventojas, sulaikytas. Kitas – laisvas.

Pareigūnai kol kas šykščiai komentuoja nakties operaciją. Neoficialiais duomenimis, abu įtariamieji anksčiau buvo bausti už prekybą nelegaliai įsigytu kuru.

Sulaikymo operaciją vykdė Ekonominių nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl kuro vagystės.

Brangymečiu iš nelegalių tiekėjų klaipėdiečiai perka kurą maždaug litu pigiau nei degalinėse. Kai kurie šių pardavėjų įsigyja degalus iš vežėjų, kurie atgabena kuro savo automobilių bakuose iš Kaliningrado srities. Kurą parduoda Rusijos nei Baltarusijos vilkikų vairuotojai.

Pareigūnų tikinimu, nemaža dalis nelegalių degalų yra pavogta iš geležinkelio sąstatų bei nesaugomose aikštelėse laikomų vilkikų.


Šiame straipsnyje: kuro vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių