Klaipėdoje Lietuvos–Baltarusijos ekonomikos forume dalyvaus premjeras

 

Balandžio 18–19 dienomis Klaipėdoje vyks IX Lietuvos–Baltarusijos ekonomikos forumas, kuriame dalyvaus abiejų šalių ministrai pirmininkai – Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius ir Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovičius.

Forumas skirtas aktualiausių abiejų šalių ekonominio bendradarbiavimo klausimams aptarti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas transporto ir logistikos, energetikos, turizmo, žemės ūkio ir inžinerinės pramonės, energetikos, aplinkosaugos, investiciniams, eksporto ir inovacijų klausimams.

Renginyje taip pat dalyvaus Baltarusijos Ekonomikos, Transporto ir komunikacijos, Užsienio reikalų ministerijų vadovai, kitų valstybinių ir privačių organizacijų atstovai, verslininkai. Iš viso laukiama 300 svečių, 150 – iš Baltarusijos.

Baltarusija - viena pagrindinių Lietuvos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo partnerių. Abiejų šalių prekybos apimtys kiekvienais metais didėja, nuolat auga Lietuvos eksportas bei investicijos kaimyninėje šalyje, tai smarkiai prisideda prie bendro Lietuvos ekonomikos augimo.

Forumą organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacija ir Lietuvos-Baltarusijos verslo taryba. Pasiruošime bei pačiame forume kaip partneris aktyviai dalyvauja Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija.

Pagrindinė forumo sesija vyks balandžio 18 d., ketvirtadienį, 9.30-12.00 val. Klaipėdos koncertų salėje, Šaulių g. 36, Klaipėda. Numatoma, kad joje sveikinimo kalbas ir pranešimus skaitys Lietuvos ir Baltarusijos Respublikų ministrai pirmininkai Algirdas Butkevičius bei Michailas Miasnikovičius, abiejų šalių susisiekimo ministrai, Lietuvos pramoninkų konfederacijos, Klaipėdos miesto, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vadovai, kiti svečiai. Po pietų rengiamos teminės diskusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių