Klaipėdoje keleivinio transporto pertvarka bus patogesnė ir pigesnė

Siekiant įvykdyti Klaipėdos miesto viešojo transporto pertvarką, buvo pateiktas prašymas Smiltelės, Varpų, Liubeko gatvių gyventojams ir bendrijoms, administruojančioms daugiaaukščius gyvenamuosius namus, pirmininkams. Atsižvelgus į viešojo transporto naudotojų pastabas ir pasiūlymus patobulintas miesto transporto tinklas.

Pietinėje Klaipėdos dalyje sukuriami didžiausi keleivių srautai, todėl transporto pertvarka šioje dalyje buvo planuojama itin atsakingai. Panaikinant 7-ąjį maršrutinį taksi, sukuriami trys nauji ir šio rajono gyventojus aptarnaujantys mažųjų miesto autobusų maršrutai, kurie suteiks keleiviams naujas galimybes.

Tai, kad 7-asis maršrutinių taksi maršrutu naudojosi nedaug keleivių, rodo ir ekonominiai rodikliai. Maršrutą aptarnaujančio vežėjo duomenimis, per  praėjusių metų 7 mėnesius patirta 74 tūkst. litų nuostolių. Kreipimąsi pasirašiusių bendrijų pirmininkai administruoja daugiaaukščius 10 ir 12 aukštų namus su dideliu gyventojų skaičiumi. Jeigu jiems 7-asis maršrutinis taksi būtų tikrai reikalingas, jo vežėjai nerodytų nuostolių. Be to, maršruto pradžia daugiabučio namo kieme kelia papildomų parkavimo rūpesčių, keleivinis eismas neturi vykti kiemais. Atkreiptume dėmesį, jog didelei daliai rašte nurodytų gatvių gyventojų atstumas iki buvusios maršrutinio taksi stovėjimo vietos Varpų gatvėje yra sulyginamas su atstumu iki miesto autobusų stotelių. Tai pirmiausia pasakytina apie Liubeko gatvės pradžios bei Smiltelės gatvės namų gyventojus.

Smiltelės-Varpų-Liubeko kvartalo gyventojai turi galimybę kelionę pradėti iš Smiltelės ir Kurėno (BIG) stotelių. Ten pat eina greitojo transporto funkcijas atliekančių maršrutinių taksi Nr. 6, 8, 9 trasa. Nuo rugsėjo čia ženkliai, 31 reisu darbo dienomis, padidinamas magistralinio 8-ojo maršruto autobusų reisų skaičius. Rytinio piko metu 6, 8, 9, 10 maršrutų autobusai į stotelę atvažiuoja kas minutę. Viešojo transporto požiūriu šis kvartalas yra vienas geriausiai aptarnaujamų Klaipėdos mieste. O po šios pertvarkos jis tampa ir vietinės reikšmės transporto mazgu.

Pietinėje miesto dalyje gyvenantiems mokiniams, kurie lanko dvi šiame rajone esančias mokyklas, susisiekimo sąlygos po maršrutų pertvarkos pagerės. Per rajoną važiuos mažieji trijų naujai įvestų privežamųjų maršrutų autobusai.

Mokiniai, gyvenantys pietinėse (iki Naikupės gatvės imtinai) Taikos prospekto ir Minijos gatvės atkarpose bei Naikupės gatvėje, iki Kurėno stotelės galės atvažiuoti nauju privežamuoju žiediniu 20 maršrutu. Į Smiltelės stotelę ryte jis atvažiuoja 7.34, 8.04, 8.34 val.

Mokiniai, gyvenantys pietinėse (iki Debreceno gatvės) Taikos prospekto ir Minijos gatvės atkarpose, Debreceno, Smiltelės, Vingio gatvėse, taip pat galės važiuoti nauju privežamuoju žiediniu 2B maršrutu. Rūpimu laiku į Smiltelės stotelę mažasis autobusas atvažiuos 7.51, 8.15, 8.39 val. Susisiekimą iš Rimkų, Vingio, Smiltelės gatvių pagerins naujas privežamasis 11a maršrutas. Jis į Kurėno (BIG) stotelę ryte atvažiuos 7.35, 8.05, 8.40 val.

Moksleiviams, gyvenantiems šiauriau išvardintų gatvių link miesto centro, kelionės į mokyklą sąlygos nepablogės. Rytą iš centro į Smiltelės gatvę važiuojantys maršrutiniai taksi nėra užpildyti, nusiskundimų, kad keleiviai netilptų į transporto priemonę, vežančią šia kryptimi, nėra gauta.

Kartu atkreiptinas dirbančių gyventojų dėmesys, kad šie nauji privežamieji maršrutai pagerina kvartalo susisiekimą ir su pramoniniais rajonais, esančiais pietinėje miesto dalyje Minijos gatvėje ir Šilutės plente.

Svarbu pažymėti, kad naujuosiuose privežamuosiuose maršrutuose galios tos pačios kainos ir ta pati nuolaidų sistema, kaip ir didžiuosiuose miesto autobusuose. Moksleivio tėveliai, nupirkę vaikui terminuotąjį lengvatinį bilietą, kas mėnesį taupys maždaug po 80 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Baikit zmonems makaronus ant ausu kabinti!!! Nebelimpa jau!!! KLOUNAI....

klaustukas

klaustukas portretas
ar tai cia nauja ir geresne tvarka, jeigu tiek reikia apie ja aiskinti? tai kas gerai ir aisku, zmonems suprantama ir be paaiskinimu! nevazineja tie, kas cia "valdo". mikroautobusais, nevazineja :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių