Klaipėdoje iškrito pavojingas sniego kiekis

Uostamiestyje iškrito pavojingas kiekis kritulių. Vakar pradėjus gausiai snigti kelininkai nespėjo valyti gatvių. Kai kurios jų buvo slidžios.

Sniego danga uostamiestyje naktį iš ketvirtadienio į penktadienį padidėjo 7 centimetrais.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys tvirtino, kad iškritęs toks kiekis kritulių per aštuonias valandas priskiriamas prie pavojingų reiškinių.

Sniegas netruko nukloti uostamiestį. Pagrindinės miesto gatvės pasidengė storu sniego sluoksniu. Nustojus snigti, vietomis tapo slidu. Vairuotojams buvo sudėtinga sustabdyti mašinas ties sankryžomis.

Buvo ir skaudžių eismo įvykių. Ketvirtadienį apie 22 val. ties Manto gatvės 84 namu 26 metų klaipėdietė nepasirinko saugaus greičio slidžiame kelyje, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Toyota“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „Ford Focus“.

Avarijos metu nukentėjo kaltininkė. Moteris gydoma reanimacijos skyriuje.

Tiek pietinę, tiek šiaurinę miesto dalį valantys kelininkai į miesto gatves išvažiavo tik pradėjus snigti. Jie tvirtino, kad tiek vakare, tiek naktį dirbo visu pajėgumu – valė ir barstė druska pagrindines gatves.

Druska netruko suveikti ir ant gatvių susidarė košė. Kelininkai ją nuo gatvių valė penktadienį.

„Kadangi gausiai be sustojimo snigo, dirbti buvo sunku. Nuvalai ir vėl užsninga. Kol grįžtame prie tos pačios gatvės praeina trys valandos“, – tvirtino įmonės „Žemkasa“ direktorius Dainius Zokas.

Penktadienį po pietų kelininkai turėjo pradėti valyti ir berti šalutines gatves. Barstomas druskos ir žvyro mišinys.

„Jį pasirinkome, nes iki asfalto gatvių nenugrandysime. Pila žvyro ir druskos mišinį, kad nebūtų taip slidu“, – teigė vadovas.

Gatves druska žadėta barstyti pavakariais, kad pradėjus šalti suveiktų druska ir nebūtų slidu.


Šiame straipsnyje: gatvių valymassniegasslidu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Aš jau geriau važiuosiu ramiai ir lėčiau, bet baikyt pilt tą druską, o tai mašinos kėbulo gaila nuo tos jūsų druskos su smėliu!!!

kiekis

kiekis portretas
koks pavojingas sniego kiekis iškrito?.Baikit nesąmones rašinėti,nesat žiemų matę ir sniego...O ir bekiekis druskos barstymas kenkia ir augmenijai ir mašinoms ,batams ir t.t.Atminkit rašytojai,-žiema yra žiema ir visi tą žino.,tik jūs lyg iš debesų iškritę,kaip tas sniegas,svaičiojat nesąmones.Argi tai pirma žiema???Reiktų pranešt apie ekstrimalias sąlygas ,o ne "šūdą malti' rašinėjant kiekvieną dieną vieną ir tą patį..Visiems atsibodo.:)

x

x portretas
del tokiu kiekiu druskos per tris paskutinius metus masina supuvo......
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių