Klaipėdoje į tvenkinį įlūžusius vaikus išgelbėjo praeivis

Antradienį po pietų Klaipėdoje į Brožynų gatvėje esantį tvenkinį įlūžo du vaikai. Berniuką ir mergaitę, iki kaklo besimurkdančius vandenyje, išgelbėjo praeivis.

Nelaimė nutiko tuomet, kai abu vaikai po pamokų Pajūrio mokykloje žingsniavo namo.

Devynerių mergaitė su dešimtmečiu klasioku nusprendė paslidinėti ant nedidelio tvenkinio, esančio greta vieno prekybos centro.

„Iš pradžių esą įlūžo berniukas, o mergaitė, jo draugė, nuskubėjo jo gelbėti. Tačiau paskui ir ji įlūžo“, – pasakojo Brožynų pirminės sveikatos priežiūros centro bendruomenės slaugytoja Virginija Petraitienė.

Abu vaikai kojomis nesiekė dugno. Virš ledo kyšančias jų galvas pamatė dvi pro šalį ėjusios moterys.

Šios puolė prie tvenkinio, tačiau pabijojo, kad gali įlūžti.

„Pro šalį važiavo vyriškis, jis iššoko iš savo mašinos ir nuskubėjo vaikams į pagalbą. Vyras ištraukė abu mažamečius. Per nelaimė jis ir pats kiaurai peršlapo“, – pasakojo V.Petraitienė.

Išgelbėtus vaikus suaugusieji tuoj pat nuvedė į šalia esantį sveikatos centrą.

„Vaikai drebėjo, rankytės buvo sustirusios. Stengėmės juos perrengti ir sušildyti, kol atvažiuos greitoji“, – prisiminė sveikatos centro slaugytoja.

Per nelaimę devynmetė pametė batukus, tačiau abu vaikai džiaugėsi, kad juos išgelbėjęs vyras iš vandens ištraukė ir jų kuprines su knygomis.

„Gaila, tačiau nespėjome sužinoti šio klaipėdiečio pavardės. Jis pats buvo sušalęs, tad išskubėjo namo“, – sakė V.Petraitienė.

Abu vaikai nugabenti į Vaikų ligoninę.

Ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė tikino, kad mažamečiams grėsmės gyvybei nėra, jie gydomi ir viliamasi, kad sušalimas jiems rimtų sveikatos problemų nesudarys.

Prieš savaitę kitame uostamiesčio tvenkinyje panaši nelaimė vos nesibaigė tragedija. Tą kartą į tvenkinį, prie „Smeltės“ vidurinės mokyklos, įlūžo du berniukai.


Šiame straipsnyje: tvenkinysledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
garbingas Žmogus...Ačiū Jam už išgelbėtus vaikus....

Tania

Tania portretas
didelis aciu tam zmogui uz isgelbetus vaikus,aciu kad neivyko dideles nelaimes musu mieste,aciu jusu tevams kad isauklejo gera zmogu

as

as portretas
nu kaip tevai neisaiskina,kad tyko nelaimes,pries savaite buvo taspats,gerai kad isgelbejo vyriskis...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių