Klaipėdoje gali pigti autobusų bilietai

Klaipėdiečiams gali pigti miesto autobusų bilietai. Teigiama, kad tam įtakos turės ir naujoji viešojo transporto pertvarka. Kiek galėtų sumažėti vadinamųjų talonėlių kaina, dar neaišku.

Pertvarka duoda naudos

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad miesto autobusų bilietai galėtų pigti, jei naujai išrinktas Seimas neatšauks pridėtinės vertės mokesčio lengvatos viešajam transportui.

Ji turėtų įsigalioti nuo sausio. Pridėtinės vertės mokestis viešajam transportui tada sieks 9 proc.

G.Neniškio teigimu, įtakos bilietų pigimui turėtų ne tik lengvata, bet ir nuo pirmadienio pradėjusi galioti viešojo transporto pertvarka.

„Skaičiuojame, kiek galėtume sumažinti kainą. Efektą duos ir pertvarka. Naujieji maršrutai nėra nuostolingi. Jie duos pelno. Kai kuriuos jų vietoje didžiųjų autobusų aptarnauja mažieji. Sumažėja sąnaudos. Iš to išloš visi keleiviai“, – pabrėžė vadovas.

Pasak G.Neniškio, dėl to atsiras galimybė mažinti bilietų kainas arba, jei nuspręs savivaldybė, lėšas panaudoti paslaugos gerinimui. Ar pigs bilietai, priklausys ir nuo degalų kainos.

Populiariausias maršrutas – 2A

Bilietų kainų mažinimu suinteresuota ir pati savivaldybė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės taip yra dėl kompensacijų už teikiamas lengvatas keleiviams. Joms išleidžiama 15 mln. litų per metus.

„Kuo bus mažesnė bilieto kaina, tuo mažiau reikės mokėti kompensacijų už viešojo transporto lengvatas keleiviams“, – tvirtino J.Simonavičiūtė.

Klaipėdiečiai po truputį pripranta prie pokyčių viešajame transporte. G.Neniškis pasakojo, kad per dvi dienas raudonaisiais autobusiukais važiavo per 1 tūkst. keleivių, kurie naudojasi elektroniniais terminuotais ar kartiniais bilietais. Populiariausi maršrutai yra 2A, 11A, 20.

Pasak direktoriaus, iš gyventojų sulaukta daug pageidavimų. Jie dabar peržiūrimi.

„Stengsimės atsižvelgti į pageidavimus, tačiau kai kurių negalėsime įgyvendinti. Trūksta lėšų“, – teigė G.Neniškis.

Perka elektroninius bilietus

Vadovo teigimu, pastebėta, kad kai kuriais laikais autobusiukai yra per maži. Žadama tuo laiku paleisti daugiau transporto priemonių. Daugiausia tokių problemų kyla 2A ir 11A rytiniuose maršrutuose.

Bus peržiūrėti ir raudonųjų autobusiukų važiavimo grafikai. Tą numatoma padaryti per šią savaitę.

Vytautas Mėlinavičius, kurio įmonė dirba naujojo viešojo transporto sistemoje, pasakojo, kad dirbti sekasi gerai. Pirmą dieną šiokių tokių problemų kilo, tačiau keleiviai greitai susiorientavo.

„Dauguma žmonių netikėjo, kad kažkas keisis, važiuosime kitaip. Pirmo reiso iš Šernų metu 85 proc. keleivių bilietus pirko autobuse. Vienas kitas turėjo terminuotą. Po pietų gal pusė žmonių važiavo, naudodamiesi terminuotais bilietais. Antradienį bilietų pardavimas autobuse buvo sumažėjęs penkis kartus nei pirmą dieną“, – tvirtino V.Mėlinavičius.

Pasak jo, dar yra žmonių, kurie 11 maršrutinio taksi laukia centrinėje miesto dalyje, tačiau tai išsprendžiamos problemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazinkas

kazinkas portretas
o galetu padaryt kaip ir Taline - nemokamai miesto gyventojams:) arba nors bent jau savaitgaliais nemokamai... nes miestas ir taip ismires, tai bent kazkaip prisidetu prie miesto centro gaivinimo.

Memel

Memel portretas
Gali pigti autobusu bilietai. Anekdotas.

Loni

Loni portretas
Jei pigs tai 0.02 ct. pigiau : )!!!
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių