Klaipėdoje autobuso durys keleivei prispaudė ranką

Miesto autobuso vairuotojo neatidumas keleiviai baigėsi nelengvomis traumomis. Moteriai lūžo žastikaulis.

Nelaimė įvyko penktadienį po pietų ties Kretingos gatvės 25 namu. Vairuotojas per anksti uždarė autobuso duris ir prispaudė 85 metų klaipėdietei ranką.

Kretingos gatvės gyventojai lūžo žastikaulis. Ji gydoma ligoninėje.

Autobusą vairavo 52 metų vyras. Paimtas jo kraujo mėginys blaivumui nustatyti.

Lūžių neišvengė ir 53 metų Mokyklos gyventoja. Klaipėdietė ėjo per pėsčiųjų perėją, esančią ties Mokyklos gatvės 9 namu. Ją partrenkė automobilis „Mercedes-Benz“.

Avarijos metu klaipėdietei lūžo rankos bei kojos kaulai. Po apžiūros ligoninėje ji gydosi ambulatoriškai.

Automobilį „Mercedes-Benz“ vairavo 19 metų klaipėdietis. Paimtas jo kraujo mėginys girtumui nustatyti.


Šiame straipsnyje: autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KELEIVIS

KELEIVIS portretas
Skundas Išlaipinimas 2013-01-07 09:25 Gal galite duoti bendrojo pobūdžio pastabą 9 maršruto vairuotojams, kad keleivius išlaipinti dera tiktai pilnai sustabdžius autobusą. Nes jau ne pirmas sykis pastarosiomis savaitėmis, kuomet durys išlaipinimui atidaromos autobusui vis dar riedant pakankamai dideliu greičiu (10-15 kmh). Negana to, išlipimo metu durys pradedamos užvėrinėti paskutinio išlipančio keleivio kojai vis dar nespėjus pilnai žengti ant šaligatvio (t.y. viena koja vis dar ant paskutinio autobuso laiptelio, o kita - jau ant šaligatvio). Negali jaustis saugus, kuomet durys užvėrinėjamos ant kulnų - nors patys keleiviai išlipa tvarkingai, iš anksto išsirikiavę, ir vairuotojams tikrai turėtų matytis kiek išlipančiųjų. Trūksta dėmesingumo iš vairuotojų pusės. Juk turėtų egzistuoti instrukcijos, kaip saugiai išlaipinti keleivius: sustabdom transporto priemonę, lukterim sekundę, atidarom duris, palaukiam kol išlips visi keleiviai, ir tik tuomet, po 2-3 sekundžių, užveriam duris. Jei visi vairuotojai laikytųsi štai tokios kultūringos išlaipinimo tvarkos - keleiviai tik padėkotų. Atsakymas 2013-01-14 08:35 Išlaipinimui...ačiū už pastabą. Ji labai laiku ir vykusi. Informacija "Klaipedos" laikrastyje Paskelbta 2013-01-19, 11:45 Miesto autobuso vairuotojo neatidumas keleiviai baigėsi nelengvomis traumomis. Moteriai lūžo žastikaulis. Nelaimė įvyko penktadienį po pietų ties Kretingos gatvės 25 namu. Vairuotojas per anksti uždarė autobuso duris ir prispaudė 85 metų klaipėdietei ranką. Kretingos gatvės gyventojai lūžo žastikaulis. Ji gydoma ligoninėje. Autobusą vairavo 52 metų vyras. Paimtas jo kraujo mėginys blaivumui nustatyti Gerbiamieji KKT vadovai noreciau paklausti kiek dar bus tokiu skundu ir informacijos laikrasciuose. Mano nuomone seniai laikas pasirupinti keleiviu saugumu. Dabar paaiskinsiu kodel tai atsitinka. Atkreipkite demesi kiek autobusu vazineja techniskai tvarkingu t.y.kuriems veikia duru bokavimo sistema. Dabar paaiskinsiu kas tai yra. Tai sistema kol autobusas rieda duris neatsidaro, sustojus ir atidarius duris autobusas nevaziuoja nes yra blokuojama stabdziu sistema. Kitas variantas jei autobusas pajudejo o duris ne pilnai uzsidare tai jos atsidaro ir kol nesustosi ju neuzdarysi (tai priklauso nuo gamintojo ir modelio). Pries durims uzsidarant yra girdimas pipsejimas. Tai dabar klausimas jums kiek mieste yra tokiu techniskai tvarkingu autobusu.Galiu atsakyti 2-3 proc. Kas jusu nuomone bus daroma kad keleiviai jaustusi saugus vazinedami viesuoju transportu. Man kilo realus klausimas kaip tokiems autobusams atliekamos tecnines apziuros ir ne tik del duru bet ir didesniu akivaizdziu trukumu. Aisku del apziuru gal ir ne jusu kompetencija bet bandysime ir ten gauti informacijos.Kazkada jaunuolis bande irodyti kad i autobusa patenka ismetamos dujos ir su jusu pagalba buvo gedimas istaisytas. Tikimes ir dabar palankaus rezultato kad nebutu zalojami zmones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių