Klaipėdietės dainininkės: po stovyklos ir tyloje girdime muziką

Praėjusį sekmadienį uždaryta penktoji asociacijos AGATA stovykla, Dzūkijos krašte subūrusi tris dešimtis talentingiausių 15–20 metų šalies muzikantų. Tarp baigiamąjį koncertą Druskininkuose surengusių stovyklautojų daugiausią simpatijų surinko išradingasis saksofonininko Liutauro Janušaičio auklėtas būrys, bet nuo jo neatsiliko ir klaipėdiečio muzikanto Pauliaus Stonkaus vedama komanda.

Tai, ko negauna mokykloje

Per savaitę intensyvių repeticijų ir susitikimų su žymiais kūrėjais: rašytojais Vytautu V. Landsbergiu, Arvydu Šlepiku, Rimvydu Stankevičiumi, dainininkais Veronika Povilioniene, Ieva Narkute, Juste Sakalyte, stovyklautojai pripažino gavę tokių pamokų, kokių mokykloje retai įgysi.

„Išmokome bendradarbiauti, išmokome pasikliauti savimi, išmokome nebijoti improvizuoti ir bandyti“, – sakė vokalistė, būsima abiturientė Emilija Miškinytė iš uostamiesčio Hermano Zudermano gimnazijos.

Klaipėdietė ir jos bendraamžiai kolegos iš visų šalies kraštų sakė jaučią, kad po stovyklos pasaulis tapo kitoks. „Net tyloje girdžiu muziką, kurią visi kūrėme šią ypatingą savaitę. Esu be galo laiminga, kad galėjau pabūti kartu su jumis visais. Sunku nusakyti, kiek daug gerų emocijų ir šilumos dar ilgai nešiosiuosi su savimi“, – dėkojo naujiesiems savo bičiuliams E. Miškinytė.

Jos būrio partnerei, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos būsimajai antrokei Robertai Balčiūtei įsiminė dėstytojai rašytojai, pabrėžę lietuviškumo svarbą kūryboje. „Jie skatino kiekvieną iš mūsų: vaikai, pasilikite Lietuvoje, nes čia gera gyventi“, – sakė ji.

Suveikė drąsa eksperimentuoti

Sodyboje prie ežero vykusioje stovykloje kiekvienas būrio namelis buvo užgrūstas muzikos instrumentų ir savaitei virtęs atskiromis kūrybinėmis studijomis. Po intensyvių repeticijų su scenos meistrais, šeštadienį, stovyklautojai surengė koncertą Druskininkų publikai.

Meistrai geriausiai susigrojusiu ir kūrybiškiausiu būriu išrinko saksofonininko Liutauro Janušaičio komandą. Šis kolektyvas vienintelis stovykloje prie gyvos muzikos pridėjo ir elektronikos, o liaudies dainą atliko su indiškais motyvais. Be liaudies dainos, būrys dar parengė du originalius kūrinius – vieną parašė vokalistė Vytautė Buklerytė, kitą – Justė Burškaitytė. Trijų merginų balsai, išradinga aranžuotė ir aukščiausios klasės akompanimentas užbūrė pasirodymo klausytojus.

„Aš apsiverksiu iš laimės! Aš apsiverksiu iš laimės!“, – kaip mantrą kartojo trečioji vokalistė Monika Balčikonytė, sužinojusi, kad jos komanda laimėjo pagrindinį stovyklos prizą.

Tiesa, po vieną savo kūrybos dainą įrašys ir kiti penki stovyklos būriai.

„Iš pat pradžių mačiau, kad darome labai drąsius eksperimentus, ir, matyt, ši taktika pasiteisino“, – sakė geriausiąja išrinktos komandos vadovas L.Janušaitis.

Kaip varnėno jaunikliai

Vieno kuriančiosios stovyklos būrio vadas, kompozitorius Andrius Kulikauskas, auklėjantis ir jaunuosius „Keistuolių“ bei „Atviro rato“ teatrų aktorius, pažymėjo, kad jam malonu būti su jaunimu: pačiam iš jų įsikrauti energijos ir sykiu jaustis naudingam. „Ką pats suprantu – atiduodu jauniems. Ne tas žodis, kaip jie viską priima: kiekvieną dalyką nuryja kaip varnėno jaunikliai lesalą“, – sakė jaunimą auklėjęs bardas.

Kito būrio vadas L.Janušaitis pastebėjo, kad į vieną vietą savaitei susibūręs talentingiausias Lietuvos jaunimas trokšta groti, pozityviai žiūri į savo pasirinktą profesiją ir po stovyklos nori dar labiau kurti ir daugiau daryti.

Ir kiti stovyklautojus mokę profesionalai pripažino: tokiam nuoširdžiam, kūrybingam ir atsakingam jaunimui reikia nusilenkti.

Nuotraukoje – bosisto Pauliaus Stonkaus klaipėdiečių būrys (iš kairės): Roberta Balčiūtė, Emilija Miškinytė, Gabrielė Urbonaitė, Dovydas Saparis.


Šiame straipsnyje: AGATA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių