Klaipėdietė bėgikė Lina Grinčikaitė pažadėjo nenuvilti

Penktadienį 21.05 val. (Lietuvos laiku) Londono vasaros žaidynių olimpiniame stadione prie starto linijos stos greičiausia Lietuvos moteris – Lina Grinčikaitė. Antrojoje olimpiadoje bėgsianti klaipėdietė gins šalies garbę 100 m rungtyje.

Sprinto rungties atrankos varžybos vyks tos pačios dienos rytą. Lietuvei jose nereikės prakaituoti, kaip ir didelis būrys kitų lengvaatlečių ji iš karto pateko į pirmąjį etapą.

Pusfinalio varžybos vyks rytoj 21.35 val.

Atrodo, prestižinę lengvosios atletikos rungtį sporto mėgėjams teks stebėti be didesnių vilčių – L.Grinčikaitei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas iškėlė užduotį patekti į 16-uką.

„Ruošėmės, o kaip pasiruošėme, bus matyti žaidynėse“, – sakė bėgikės treneris Edmundas Norvilas. – Linos savijauta gera, tikiuosi, ji įvykdys iškeltą užduotį.“

Prieš ketverius metus Pekino (Kinija) olimpiadoje sprinterė pateko į pusfinalį, galutinėje įskaitoje užėmė 14-ą vietą.

„Nors užsibrėžėme būti tarp 9-osios ir 16-osios vietų, būtume laimingi, jei pakartotume praėjusių žaidynių pasiekimą, – kuklinosi ketvirtadienį į Didžiąją Britaniją išskrisiantis E.Norvilas. – Papulti į pusfinalį būtų fantastika.“

Tačiau treneris paliko vilties aistruoliams.

„Gal Lina sugalvos kovoti dėl medalio, – šypsojosi jis. – Kai ji supyksta, tai visko gali būti.“

Pirmiau nei treneris į olimpines žaidynes išvykusi L.Grinčikaitė prieš kelionę nejautė jaudulio.

„Kraunu lagaminą. Londone teks būti daugiau nei savaitę. Neprošal ir vakarinę suknelę įsidėti, gal prireiks“, – juokavo sportininkė.

Šių metų Europos čempionato bronzos medalininkės kelionė ir varžybos nebaugina.

„Bus sunku, nes olimpiadoje dalyvaus visos pajėgiausios planetos bėgikės, tačiau stengsiuosi patekti į pusfinalį. Tai būtų nuostabu. O kad galiu laimėti medalį, treneris pajuokavo“, – šypsojosi L.Grinčikaitė.

Olimpietė prisipažino, kad nežino, kodėl jos ir trenerio išvykimo dienos – skirtingos.

„Kadangi nuskrisiu anksčiau, teks Londone surengti savotiškas trenerio sutiktuves“, – šmaikštavo olimpietė.

Šių metų L.Grinčikaitės startai teikia vilties, jog lietuvė gali užimti aukštą vietą.

Birželio mėnesį Suomijos sostinėje Helsinkyje vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse 25-erių sportininkė pasiekė didžiausią pergalę savo sportinėje karjeroje – užėmė trečiąją vietą.

100 m distanciją įveikusi per 11,32 sek., mūsų šalies atstovė iškovojo bronzos medalį.

Bėgikė pagerino asmeninį sezono rezultatą ir vos akimirką pralaimėjo čempionei bulgarei Ivet Lalovai (11,28 sek.).

Mūsų sportininkė buvo arti sidabro medalio. Tik fotofinišas jį skyrė ukrainietei Olesiai Povh, kurios rezultatas buvo toks pat, kaip ir L.Grinčikaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių