Klaipėdiečių norai: alaus muziejus, tramvajus ir požeminis tunelis

Klaipėdiečiai norėtų, kad uostamiestyje būtų atidaryti pramonės ir alaus muziejai, po senamiesčiu būtų išraustas tunelis, važiuotų tramvajus. Tokie pasiūlymai pateikti miesto strateginio plano rengėjams.

Prašė plėsti aikšteles

Viešojo svarstymo metu klaipėdiečiai pateikė 53 įvairias pastabas ir pasiūlymus Klaipėdos savivaldybės 2013-2020 metų strateginiam plėtros planui.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė tvirtino, kad daugiausia pastabų gyventojai pateikė dėl miesto infrastruktūros.

„Žmonės siūlė tai, kas jiems aktualiausia – išasfaltuoti gatvę, kuri yra šalia jų namų, ar sutvarkyti lietaus nuotekų sistemas“, – tvirtino vedėja.

Daug pasiūlymų sulaukta ir dėl automobilių stovėjimo mieste. Gyventojai savivaldybei siūlė plėsti aikšteles, esančias daugiabučių namų kiemuose.

Tačiau, anot I. Butenienės, savivaldybė 2013-2020 metų strateginiame plėtros plane yra numačiusi, kad tokių darbų nesiims. Tačiau gyventojams bus sudarytos sąlygos išsiimti leidimus ir patiems išsiplėsti automobilių stovėjimo aikšteles.

„Savivaldybės prioritetas – senamiesčio prieigose įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, kad jose būtų galima palikti mašinas už mažesnį mokestį“, – pasakojo vedėja.

Alaus muziejus – dovana

Pasak I.Butenienės, gyventojai pateikė ir labai įdomių pasiūlymų strateginiam miesto planui.

Vienas iš tokių - įkurti technikos muziejų. Jame galėtų būti eksponuojamos sausumos, vandens transporto priemonės: uosto, geležinkelių kranai, vagonai, lokomotyvai, mašinos ir kiti technikos eksponatai.

Kitas klaipėdietis siūlė nutiesti tunelį po senamiesčiu ir istorine miesto dalimi. Pasak jo, tunelis galėtų prasidėti Manto gatvėje ties Poilsio parku, o baigtis Minijos gatvės pradžioje.

Gyventojo nuomone, tai padėtų sumažinti eismą J. Janonio, Naujojoje Uosto, Pilies gatvėse. Atsirastų galimybė atkurti buvusią Vitės kvartalo infrastruktūrą.

Tarp pasiūlymų buvo alaus daryklą Kulių vartų gatvėje paversti pilimi ir įrengti joje alaus muziejų. Idėjos autoriaus nuomone, tai būtų alaus gamintojo dovana miestui, padėtų pritraukti turistų. Klaipėdiečio nuomone, muziejus galėtų būti įrengtas vietoje alaus gamintojo paramos miesto šventėms.

Rūpinosi paveldo objektais

I.Butenienės teigimu, klaipėdiečiai pateikė nemažai pasiūlymų dėl paveldo objektų atstatymo ir esančių suremontavimo. Daugiausia prašyta, kad būtų atstatytos senosios bažnyčios. Taip pat sulaukta pasiūlymo atkurti prieškarinį Klaipėdos vaizdą.

Gyventojai prašė sutvarkyti senus, apleistus objektus. Tarp jų buvo sandėliukai. Gyventojų nuomone, šie statiniai nepuošia miesto ir juos reikia nugriauti. Siūlyta dar labiau ribotu alkoholio prekybą daugiabučiuose namuose esančiose kavinėse ir parduotuvėse.

Prašyta atkurti tramvajų, nes prieškario laikais juo Klaipėda išsiskyrė. Tramvajaus linijos šalyje neturėjo nė vienas kitas miestas.

Atsižvegė į dalį pastabų

I. Butenienė tvirtino, kad visi gyventojų pasiūlymai buvo išanalizuoti ir aptarti su miesto vadovais. Kiekvienas jų buvo vertintas atskirai. Į miesto strateginį planą įtraukti realūs pasiūlymai.

„Atsižvelgta į gyventojų pastabas dėl kai kurių gatvių ir lietaus nuotekų sistemų remonto. Taip pat kaip atskira priemonė įtrauktas sandėliukų nugriovimas“, – aiškino vedėja.

I. Butenienė pabrėžė, kad kai kurie pasiūlymai reikalauja atskiros, išsamios analizės. Vienas iš tokių - Klaipėdos prieškarinio vaizdo atkūrimas.

„Reikia parengti išsamią paveldo strategiją. Atskirai išanalizuoti. Akivaizdu, kad klaipėdiečiams yra labai svarbus paveldas“, – tvirtino vedėja.

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad kai kurie pasiūlymai susiję su pastatais, kurie priklauso privačioms įmonėms.

Miesto tarybai Klaipėdos savivaldybės 2013-2020 metų strateginis plėtros planas bus pristatytas sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zose

zose portretas
Kas cia per utopija pradzia uztektu pakeist gerbiamuosius savivaldybeje ir miestas atsigaus kiek galima atkatai nukatai ir ttt paleiskit masinas per centra kokie dar alaus muziejai kas per uzsakantys straipsniai alaus jau seniai be chemijos negamina pilnos patvores nusigerusiu nusimyz.... atsipeikekit isekit i senamiesti viskas merdi

www

www portretas
Dar noriu nemokama viesnami.

klp

klp portretas
Tuliku daugiau reikalauju!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių