Klaipėdiečių kiemai virto švenčių estradomis

Klaipėdiečiai išsiilgę paprastų ir šiltų renginių. Net apie šimtą vaikais vedinų tėvelių šeštadienį sugužėjo į „Ažuolyno valdų“ surengtą kiemo šventę. Pilna žmonių buvo ir sekmadienį Žvejų kultūros rūmuose, kur spektaklį vaikams dovanojo „Marių valdos“.

Dideliam būriui vaikų

Kartu su šiais renginiais uostamiestį pasiekė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) iniciatyva „Mano kiemas“. Gražios iniciatyvos pradžia – naujam gyvenimui prikeltos pirmosios uostamiesčio vaikų žaidimo ir krepšinio aikštelės bei moksleivių piešinių konkursas „Mano svajonių kiemas“.

„Klaipėdoje – per akis apleistų, sulūžusių žaidimo aikštelių, skirtų vaikams. Prisidėję prie atkurti ir tausoti bendrojo naudojimo teritorijas raginančios iniciatyvos, atnaujinimui parinkome didelį kiemą, kurį supa keli daugiabučiai – galimybę saugiai žaisti turės daugiau vaikų“, - sakė daugiabučius administruojančios „Ąžuolyno valdos“ atstovas Mindaugas Genys.

Bendrovė savo lėšomis išgražino Kauno g. 3 ir Taikos g. 59 daugiabučių namų kiemą. Čia atnaujintos dvejos sūpynės, naujai pastatyti mediniai vaikų žaidimo bokšteliai, sujungti tiltuku. „Ąžuolyno valdos“ darbuotojai kieme taip pat sukalė keturis medinius suoliukus.

„Daugiabučių gyventojai turės galimybę pažaisti ir krepšinį. Kieme buvo išbetonuota aikštelė, tačiau trūko krepšinio stovo ir lentos. Ištaisėme ir šį trūkumą“, - pasakojo M. Genys.

Mano svajonių kiemas

Prie iniciatyvos „Mano kiemas“ Klaipėdoje prisijungė ir daugiabučius administruojanti „Marių valda“. Bendrovė pakvietusi aptarnaujamų namų vaikus dalyvauti piešinių konkurse „Mano svajonių kiemas“.

Mažieji buvo pakviesti nupiešti įsivaizduojamą kiemą, kuriame būtų smagu ir įdomu laisvalaikį leisti su savo draugais. Piešinių konkurso nugalėtojai paaiškės jau spalio 17 dieną nuotaikingos rudenėlio šventės, vyksiančios „Žvejų kultūros rūmuose“, metu.

Visų mažųjų konkurso dalyvių laukia „Raganiukės“ teatro spektaklis ir apdovanojimai, o laureatų darbai ir vėliau bus eksponuojami „Žvejų kultūros rūmuose“.

Rėmėjų – vis daugiau

NPAA tarybos pirmininko Vytauto Turonio teigimu, asociacijos skelbiamos „Mano kiemo“ iniciatyvos tikslas – priminti, kad aplinka rūpintis ir ją tausoti turime patys.

„Suoliukai, žaidimų aikštelės, skalbinių džiovyklės – jomis naudojamės mes, gyventojai, o ne valdininkai savivaldybėje ar kažkur Vilniuje. Šis turtas yra mūsų. Siekiame, kad bendromis gyventojų ir administratorių pastangomis kiemuose vėl įsivyrautų tvarka“, - sakė V. Turonis.

Anot jo, šios idėjos naudą supranta ir į aktyvią veiklą įsijungia vis daugiau namų administratorių visoje Lietuvoje. „Mūsų kiemo“ iniciatyvą jau parėmė apie 20 daugiabučius prižiūrinčių bendrovių įvairiuose šalies miestuose - Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Šilutėje.


Šiame straipsnyje: kiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių