Klaipėdiečių butus apiplėšinėję vagišiai neteko laisvės

Klaipėdos miesto apylinkės teismas iš gyventojų butų daiktus grobusiems A. N. (gim. 1974 m.) bei N. B. (gim. 1972 m.) šią savaitę skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę. Pastarasis kaltintas ir dėl moters sužalojimo.

N. B. sulaužydavo durų spynas ir įsibraudavo į butus. Tuo metu A. N. pasilikdavo lauke ir prižiūrėdavo, kad niekas nesutrukdytų vagystei. Iš butų buvo grobiami pinigai, kompiuteriai, fotoaparatai, mobilieji telefonai, laikrodžiai, įvairūs auksiniai papuošalai ir kt. Vėliau A. N. šiuos daiktus parduodavo lombarde. Iš viso apiplėšti penki butai, iš kurių pagrobta turto už daugiau nei 17 tūkst. litų.

Pirmosios vagystės metu nukentėjo moteris. Buto gyventojai grįžus į namus, N. B. siekė išvengti sulaikymo bei nepamesti pagrobtų daiktų, todėl jai sudavė.

Dėl atliktų nusikaltimų N. B. savo kaltę pripažino, o A. N. neigė dalyvavęs vagystėse iš butų. Visgi jo kaltė įrodyta ištyrus bylos įrodymus. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad nusikaltimai padaryti tyčia, bendrininkų grupėje. Vagišiai ne tik atliks laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, bet ir turės nukentėjusiems atlyginti turtinę žalą.

N. B. ne vieną kartą buvo teistas ir Latvijoje. Kol vyko teismo procesas Lietuvoje, ten jam buvo paskelbta paieška.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos, o suimtajam nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo jam dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
kodėl nerašot šitų banditų pavardžių,kas čia per paslaptys,žmonės turi teisę žinoti kas juos apiplėšinėja kad saugotusi šių išsigimėlių!

hgh

hgh portretas
Rankas nukapoti.

Julius

Julius portretas
Apie tokius reikia ne tik rasyti pilnas pavardes ,bet ir nuotraukas su nuoroda ,,butu vagis,, ,o dabar imituojamas tipo ,,teisingumas,, .
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių