Klaipėdiečiams pristatė Visagino atominės elektrinės projektą

Klaipėdiečiai turėjo galimybę geriau susipažinti su Visagino atominės elektrinės (VAE) projektu, daugiau sužinoti apie branduolinę energetiką.

Šalia skulptūros „Arka“ nuo ryto buvo įsikūręs „Mobilusis VAE info centras“. Jame dirbo įvairių sričių specialistai. Pro šalį einančius klaipėdiečius jie kvietė užsukti į info centrą, užduoti rūpimus klausimus apie Visagino atominės elektrinės projektą, diskutuoti.

Į „Mobilųjį VAE info centrą“ užsukę klaipėdiečiai galėjo apžiūrėti ir interaktyvų Lietuvos energetikos žemėlapio maketą.

Praeiviai skirtingai reagavo į kvietimą geriau susipažinti su Visagino atominės elektrinės projektu. Vieni užsuko iš karto, kitus reikėjo įkalbinėti, treti pasakę, kad skuba, nueidavo.
Specialistai tvirtino, kad į „Mobilųjį VAE info centrą“ užsuko nemažai žmonių.

„Reikia įvertinti, kad šiandien šeštadienis. Žmonės ilsisi“, – tvirtino specialistai.
Dažniausia užsukusieji domėjosi, kam apskritai tokiai mažai šaliai kaip Lietuva reikia atominės elektrinės, kodėl elektros energija negalima apsirūpinti, panaudojant vėją ar saulę.

Klaipėdiečiams buvo įdomu, kokia būtų elektros kaina, pastačius elektrinę.

„Žmonėms kyla daug klausimų, neaiškumų. Taip tikrai nėra dėl to, kad trūktų informacijos. Paprasčiausiai žmonės patys nesidomi“, – pasakojo specialistai.

Per vasarą „Mobilųjį VAE info centras“ iš viso aplankys 25 Lietuvos miestus ir miestelius.

Anot bendrovės „Visagino atominės elektrinė“ direktoriaus Rimanto Vaitkaus, vystant šį regioninį naujosios atominės elektrinės projektą yra labai svarbu, kad kuo daugiau Lietuvos gyventojų gautų objektyvią ir išsamią informaciją apie jį, branduolinę energetiką apskritai.

„Džiugu, kad prie „Mobiliojo VAE info centro“ projekto prisijungė Lietuvos universitetai, aktyvūs jaunieji mokslininkai. Tikimės, kad bendra mūsų ir akademinės bendruomenės iniciatyva padės žmonėms iš arčiau susipažinti su Visagino atominės elektrinės projektu, suteiks galimybę gauti ne tik informaciją, bet ir tiesiogiai diskutuoti su specialistais“, – pabrėžė R.Vaitkus.

„Mobilus VAE info centras“ – tai bendra bendrovės „Visagino atominės elektrinės“ ir Lietuvos akademinės bendruomenės iniciatyva. Projekto partneriai – Kauno technologijos universitetas, Vilniaus universitetas, Lietuvos energetikos instituto Jaunųjų mokslininkų sąjunga bei Jaunųjų energetikų klubas.


Šiame straipsnyje: Visagino atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai portretas
Labai gerai, kai žmonėms suprantamai parodoma, suteikiama kvalifikuota informacija apie privalumus ir trūkumus. Visa tai gali padaryti tik specialistai. Sveikintinas dalykas. Mano nuomone bus mažiau vietos dabar skleidžiamiems mitams, kurie patiklų žmogų gali suklaidinti. Mano nuomone kvalifikuotos žinios, tai tas tinkamas žiburėlis, kuris gali nušviesti takelį į išminties oazę.

Oooo taaaiiip

Oooo taaaiiip portretas
kubiloidas nuves visus i isminties oaze,oziai Jus neraliuoti. Nu blyn,bet tikrai veikia tas mulkintronas,vieni suzombeja,kiti vergaut savanoriskai pradeda.

vidma

vidma portretas
bl japonai atsisako su vokeciais o litovcai atrado dviracio rate atomines energetikos pavidalije . galvojat kad padarisit geriau . sprendziant ka jus daret su salim paskutinius 20 metu tai nelabai galima pavadint teisingu keliu .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių