Klaipėdiečiai šventes švęs ne tik namuose

Klaipėdiečiai didžiąsias žiemos šventes linkę švęsti ne tik namie prie gausiai nukrauto stalo ar mirgančio televizoriaus. Uostamiesčio laisvalaikio pramogas siūlančių įstaigų atstovų teigimu, šiemet į kalėdinius bei naujametinius renginius žmonės bilietus perka masiškai.

Naujieji metai koncerte - vis dar populiaru

Klaipėdos Švyturio arenos direktorė Jolita Krickė teigė, jog dėl didelio susidomėjimo Naujųjų metų renginiu teko net perdaryti arenos sėdimų vietų planus.

„Atvirais pasakius, susidomėjimas labai didelis. Jau antrus metus žiūrovams siūlome įspūdingą šokių ansamblio „Žuvėdra“ programą. Į šį renginį išpardavėme visus bilietus, o norinčiųjų juos įsigyti nemažėja. Gerai, jog šiandien pasitvirtinome praplėstus sėdimų vietų planus. Nes kitaip būtume negalėję sutalpinti tokio kiekio žmonių“ – kalbėjo J. Krickė.

Pasak arenos direktorės, kadangi kalėdiniai renginiai nėra koncentruoti į vieną dieną, jų populiarumą vertinti sunkiau. Tačiau, J. Krickės teigimu, ir į juos žmonės šiemet bilietus perka taip pat aktyviai.

„Gruodžio 22 dieną pas mus galima bus išvysti Manto Jankavičiaus ir Kauno simfoninio orkestro „Queen Show“ projektą. Šio renginio metu, tikimės, jog bus užpildyta visa arena“, - teigė J. Krickė.

Klaipėdos koncertų salė šiemet Naujųjų metų naktį siūlo programą labiau klasikinės muzikos gerbėjams, tačiau pasak salės direktorės Danutės Žičkuvienės, jau parduota daugiau nei 60 procentų naujametiniam renginiui skirtų bilietų.

„Gruodžio 26 d. mūsų choras „Aukuras“ kartu su kamerinio orkestro kvintetu Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje giedos kalėdines giesmes, o renginys bus nemokamas, tad lieka tik tikėtis, kad klaipėdiečiai neliks abejingi šiam renginiui.  Tuo tarpu Naujųjų metų išvakarėse kviečiame klasikos gerbėjus pasiklausyti vokalisto Merūno Vitulskio, fleitininkės iš Rusijos Marijos Fedotovos bei Klaipėdos kamerinio orkestro renginyje „Salve Musica“. Į šį renginį jau parduota daugiau nei 60 procentų visų bilietų“ – teigė D. Žičkuvienė.

Kiek paprastesnę programą šiemet miesto gyventojams Naujųjų metų išvakarėse siūlo Klaipėdos Žvejų kultūros rūmai. Visi Naujuosius metus čia kviečiami sutikti su Žilvinu Žvaguliu Ir Irena Starošaite. Rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko teigimu, bilietų prekyba į Žvejų rūmų organizuojamus renginius dažniausiai suaktyvėja gerokai prieš šventes.

„Į vadinamąsias „eglutes“, kurios vyksta per Kalėdas, visuomet susirenka daug žmonių. O į naujametinius renginius visada prekyba suaktyvėja paskutinėmis dienomis. Praeitais metais, kuomet pasikvietėme grupę „Rondo“, likus mėnesiui iki koncerto buvome sunerimę, jog galime parduoti per mažai bilietų. Bet viskas baigėsi tuo, jog salė buvo sausakimša ir visi šoko nuo pat pirmųjų koncerto akordų“ – patirtimi dalinosi A.J. Lenkauskas.

Klaipėdiečiams, kurie šiemet tikėjosi dar įsigyti bilietus į naujametinį Klaipėdos muzikinio teatro spektaklį, teks nusivilti. Į šį renginį, pasak teatro specialistės ryšiams su visuomene Jovitos Navickaitės,  visi bilietai išpirkti buvo jau prieš mėnesį.

„Gruodžio 31 d. rodysime dviejų dalių vokalinį muzikinį spektaklį „Štrausiana“, tačiau į šį renginį bilietų jau nebėra. Taip pat išpirkti visi bilietai ir į vaikišką pasaką „Snieguolė ir 7 nykštukai“, kurią rodysime gruodžio 23 d.“ – kalbėjo J. Navickaitė.

Pasak specialistės, žmonės nespėję įsigyti bilietų į šiuos renginius yra labai laukiami kituose, kurie vyks visą šventinę savaitę.

Renkasi klubus ir barus

Ne vieno Klaipėdos naktinio klubo bei koncertų salės „Vakaris“ vadovas Irmantas Karpis teigė, jog Naujųjų metų naktį ir per Kalėdas lankytojų tikrai netrūksta.

„Bilietus perka masiškai. Apskirtai, kiekvienais metais tiek Kalėdų, tiek Naujųjų naktys būna labai geros. Kalbant apie išankstinius bilietus, tai esame į prekybą paleidę tik Naujųjų metų renginio bilietus, tačiau juos perka tikrai aktyviai“, – teigė I. Karpis.

Pasak vadovo, skaičius, kiek žmonių klubuose švenčia Kalėdas ir kiek Naujuosius metus daug nesiskiria. I. Karpis juokavo, jog vienintelis skirtumas tarp šių švenčių toks, jog Naujųjų metų naktį žmonės yra linkę labiau išlaidauti.

Kito laisvalaikio komplekso „Friedricho pasažas“ rinkodaros ir pardavimų vadovės Giedrės Maželytės teigimu, nors šiemet Naujųjų metų šventė pasaže bus organizuojama pirmą kartą, susidomėjimas renginiu nemažas.

„Kadangi renginys vyks restorane, staliukus žmonės rezervuojasi gana aktyviai. O Kalėdos visuomet pas mus būna labai geros. Ypač antroji Kalėdų diena. Tačiau šiemet, tikriausiai dėl šventinių dienų išsidėstymo, daugiau rezervuotų staliukų turime pirmai Kalėdų dienai“, – kalbėjo G. Maželytė

Tuo tarpu Klaipėdos alaus baro „Žvejų baras“ vadovo Ramūno Šermončiaus teigimu, nemažai žmonių Kalėdų vakarą gali praleisti ir su pilnais bokalais.

„Bent jau praėjusiais metais Kalėdų vakaras buvo labai darbingas. Pasilikome dirbti dviese, o vakaro pabaigoje turėjome visas tuščias statines. Kalbant apie Naujųjų metų naktį - tai kita situacija. Tiesą pasakius, kadangi praėjusiais metais nedarėme jokio renginio, tad ir žmonių daug nebuvo. Žiūrėsime, kaip bus šiemet“, - teigė R. Šermončius.

Pasak Vilniuje žinomo alaus baro vadovu dirbusio R. Šermončiaus, sostinėje ypatingai daug žmonių žiemos šventes sutikdavo būtent alaus baruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių