Klaipėdiečiai raginami apsikuopti aplinką

Po žiemos užsilikusias šiukšles surinkti gyventojus skatinanti Klaipėdos miesto savivaldybė tikina, kad pavasarinis švarinimasis šiemet prasidėjo įprastai ir tik atšilus orams pastebėtas aktyvesnis miestiečių talkinimas.

Kaip ir kiekvienais metais, nuo balandžio 10 iki gegužės 31 dienos, Klaipėdos miesto savivaldybė organizuoja pavasarinę tvarkymo talką, kurios metu įmonės, švietimo įstaigos, visuomeninės organizacijos, namų ir garažų bendrijos tvarko viešąsias miesto teritorijas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova informavo, kad šiais metais buvo numatytos 86 tvarkomos teritorijos. Svarbiausios iš jų – parkai, skverai, gatvių pakelės, paupės, Girulių, Smiltynės miškai.

„Miestas yra tvarkomas ne tik organizuojant talkas, bet ir visus metus. Šiais metais nelegalių sąvartynų, užterštų pavienių teritorijų tvarkymui ir padangų surinkimui bei išvežimui skirta 94,7 tūkst. Lt.“, – sakė I.Nachčiunova.

Gyventojai, norintys apsikuopti, turi atvykti į Klaipėdos miesto savivaldybę (Liepų g. 11) 105 kabinetą ir užsiregistruoti.

Šiais metais talkos, nepaisant užsitęsusios žiemos, prasidėjo įprastai, tačiau talonų atliekų konteinerių pastatymui daugiau išduota pagerėjus oro sąlygoms, nuo praėjusios savaitės pabaigos.

Iki šios dienos talkoje užsiregistravo 30 organizacijų, išduoti 53 talonai atliekų konteinerių pastatymui.

Labiausiai užterštos teritorijos yra prie garažų bendrijų, pakelėse, želdynuose prie magistralinių ir miesto gatvių, nuošalesnėse miesto vietose.

Penktadienį 10-13 val. pavasarinė talka vyks Klaipėdos poilsio parke. Gyventojai kviečiami prisijungti prie aplinkos tvarkymo: bus renkamos šiukšlės, sausuoliai, genėjami krūmai. Talkininkams bus parūpinta šiukšlių maišų bei įrankių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių