Klaipėdiečiai pasitiko jachtą „Lietuva“

Penktadienį daugiau nei po dviejų mėnesių iš tarptautinių varžybų „The tall Ships Races“  grįžo klaipėdiečių pasididžiavimo verta įgula su jachta „Lietuva“.

„Džiaugiamės, kad komanda grįžo sveika, nors denis ir atrodo nelabai garbingai“,– įspūdžiais dalinosi kapitonas Steponas Kudzevičius. Jis neslėpė pasididžiavimo, kad plaukė pirmajame penketuke visose regatose. Įgula įveikė apie 4 tūkst. jūrmylių.

Vyriausiasis jachtos kapitonas Osvaldas Kudzevičius minėjo, jog įgula pateko į du didelius štormus, kurių metu nežymiai apgadinta jachta.

Tačiau nei štormai, nei lėšų stygius Klaipėdos jūreivystei nesutrukdė tarptautinių varžybų  veteranei „Lietuvai“ pasiekti puikių rezultatų.

Uostamiesčio jachta „Lietuva“ tarp D klasės dalyvių tapo nugalėtoja, o bendrojoje įskaitoje užėmė antrą vietą. O.Kudzevičius susirinkusiems pademonstravo gautą trofėjinę stilistinę burę.

„Gavus burę sunkiausia buvo sugalvoti, kaip iš jos simboliškai atsigerti šampano“,– šmaikštavo kapitonas.

„Šios varžybos tapo išskirtinėmis, nes finišą kirtome pirmieji. O ar jos bus nepaskutinės priklausys nuo finansavimo ir komandos. Komanda labai jauna, o jai subrandinti reikia daugelio metų.“

Antrasis prizas gautas La Korunos uoste už geriausią pasirodymą įgulų parade. Klaipėdiečiai buvo originalūs, nes savo pasirodymą teatralizavo.

„Pasirodo galime ne tik buriuoti, bet esame ir puikūs artistai“,– geros nuotaikos neslėpė O.Kudzevičius.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas buriuotojus pasitiko su dovanomis.

Uostamiesčio įgulai įteiktas simbolinis binoklis, per kurį linkėta matyti tik Klaipėdos uostą, kad ir kur buriuotų jachta „Lietuva“.

Tarptautinių varžybų regata „The tall Ships Races“ uostamiesčio įgulai jau septintoji. Sutiktuvės įvyko Kruizinių laivų terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių