Klaipėdiečiai mini Laisvės gynėjų dieną

Tradiciniu bėgimu „Laisvės gynėjų keliais“ šeštadienio pavakarę uostamiestyje prasidėjo Sausio 13-ajai – Laisvės gynėjų dienai – skirti renginiai.

Žiemiško šaltuko nepabūgę klaipėdiečiai ne tik stojo prie starto linijos, bet ir rinkosi prie miesto savivaldybės, kur skambant kariliono varpams į temstantį dangų ėmė stiebtis Atminimo laužo liepsnos.

Skambant patriotinėms dainoms, į padangę pakilo ir 14 ugnies žibintų – lygiai tiek, kiek aukų pareikalavo tragiškieji sausio įvykiai.

Į susirinkusiuosius kreipęsis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, jog prieš 22 metus liepsnoję laužai mūsų šalies gyventojams tapo ir šaukliais, ir kviesliais, ir įkvėpimo bei tikėjimo pergale šaltiniu.

„Tų laužų atspindžiai mūsų akyse – tarsi tikėjimas. Tos aukos, kurios buvo sudėtos prieš 22 metus, nebuvo beprasmės. Tai buvo kilni auka, atveriant mūsų šalies nepriklausomybę. Džiaugiuosi, kad šiandien nėra skambių mitingų, kalbų ir didelių oratorysčių. Manau, tai šventė, kada reikia pabūti su savimi, susikaupti, pabūti bičiulių, draugų, su kuriais prieš 22 metus buvome čia, šioje miestui svarbioje, šventoje vietoje, apsuptyje“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Sausio 13-osios aukoms atminti taip pat buvo įžiebtos žvakutės ties Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos būstine.

Kiek vėliau Karininkų ramovėje klaipėdiečiai buvo laukiami diskusijoje „Sausio 13-oji Lietuvoje ir Klaipėdoje“, o 19 val. Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakultete vyks tradicinis Laisvės gynėjų dienai skirtas renginys „Prie Laisvės laužo“.


Šiame straipsnyje: Laužassausio 13minėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

a.d

a.d portretas
Jūsų atvyko labai daug......:))

Susidomėjęs

Susidomėjęs portretas
O kas išėmė leidimą mitingui?Kiek girdėjau galima rinktis tik po 10 žmonių į grupę.Ir mentai su fotoaparatais ir kamerom ar stovėjo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių