Klaipėdiečiai kviečiami laikyti šeštąjį Konstitucijos egzaminą

Lietuvos Respublikos Konstitucijai minint 20-ąsias metines, piliečiai kviečiami tradiciškai pasitikrinti žinias Konstitucijos egzamino metu.

Pirmasis Konstitucijos egzamino etapas vyks spalio 4 d. 12 val. Pirmojo etapo dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 testo klausimus iš 30, turės teisę dalyvauti antrajame etape. Apie patekimą į kitą etapą jie bus informuoti asmeniškai.

Antrasis etapas vyks spalio 18 d. 12 val. Šiame etape dalyviams teks atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą. Konkurso dalyvių darbus centralizuotai vertins speciali kompetentingų ekspertų komisija.

Konstitucijos egzaminą uostamiestyje galima laikyti dviem skirtingais būdais: Klaipėdos miesto savivaldybėje (Liepų g. 11, Tarybos posėdžių salėje 3 a.) bei internetu iš anksto užsiregistravusieji portale www.delfi.lt. Moksleiviai žinias galės pasitikrinti savo mokykloje. Internetu laikyti egzaminą bus galima spalio 4 d. nuo 12 val. iki 13 val.

Ypatingas prizas nugalėtojams – Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės pasveikinimas prezidentūroje Konstitucijos dieną spalio 25-ąją. Pirmąją vietą iškovoję piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar jo siekiantys gyventojai, bus apdovanoti europarlamentaro prof. Leonido Donskio biuro įsteigtomis kelionėmis į Briuselį. Nugalėtojai kelionės metu taip pat aplankys tokius Europos miestus kaip Prahą, Amsterdamą, Briugę, Kylį bei Liubeką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių