Klaipėdiečiai į Londoną išlydėjo savo olimpietes

Klaipėda į olimpines žaidynes išlydėjo Lietuvos garbę ginsiančias dvi uostamiesčio atstoves – bėgikes Liną Grinčikaitę ir Eglę Staičiūnaitę.

Dviem jaunoms merginoms penktadienio vakarą Kruizinių laivų terminale sėkmės palinkėjo miestiečiai ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Šiandien mums svarbiausia šią naktį prasidedanti Londono olimpiada. Ši Kruizinių laivų terminalo vieta mums yra simbolinė, nes čia klaipėdiečiai išlydėdavo į pasaulį savo „kolumbus“ dalyvauti įvairiose varžybose. Šiandieną mes išlydime dvi žavias mūsų merginas – klaipėdietes, kurios dalyvaus lengvosios atletikos rungtyse. Aš labai tikiuosi, kad ši dvasia, kuria mes jas išlydime, sportininkes lydės Londone ir padės joms įveikti įtampą ir stresą“, – linkėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos meras sportininkėms įteikė Klaipėdos miesto vėliavą, sakydamas, jog viliasi, kad ji suplevėsuos lipant kuriai nors iš sportininkių ant prizininkų pakylos.

„Šis miesto simbolis – pagarbos ir tikėjimo ženklas ir tikiuosi, kad sulauksiu tos dienos, kai pamatysiu šias merginas bėgant nugalėtojų ratą ir rankose laikant ne tik trispalvę, bet ir Klaipėdos miesto vėliavą“, – vylėsi meras.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas šimto metrų bėgikei L.Grinčikaitei iškėlė užduotį patekti į 16-tuką, o 400 metrų distancijos per barjerus bėgikei E.Staišiūnaitei – patekti į antrąjį etapą.

„Kiti nesupranta, kad norint pasiekti 16-ąją vietą, reikia susigrumti su šimtu pačių geriausių pasaulyje, tačiau kol kas nuotaikos yra geros“, – sakė E.Staišiūnaitė.

Prieš ketverius metus Pekine (Kinija) vykusioje olimpiadoje L.Grinčikaitė pateko į pusfinalį, galutinėje įskaitoje užėmė 14-ąją vietą.

„Be galo sunkus darbas buvo vien patekti į olimpiadą, tačiau aš stengiuosi daryti tai, ką aš geriausiai sugebu“, – kalbėjo L.Grinčikaitė.

Ji į Londoną išskrenda rugpjūčio 1-ąją, o rungtyniauti merginai teks rugpjūčio 3-iąją.

„Gali būti mažai laiko pasiruošti, nes po kelionės teks per vieną dieną susikaupti“, – tikino L.Grinčikaitė.

E.Staišiūnaitė išskrenda taip pat rugpjūčio 1-ąją, tačiau jai prie starto linijos teks stoti rugpjūčio 5-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kliuska

Kliuska portretas
Va čia tai operatyvumas, ačiū už naujieną ir sėkmės mūsų olimpietėms!!!

alsu

alsu portretas
Klaipėdos sportininkėms- jėgų, ištvermės ir visokeriopos sėkmės...

klaipedete

klaipedete portretas
Sekmes jums merginos!!!.Darote didele garbe Klaipedai!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių